Συνεχίζει στο «όχι» στο κορωνό-ομόλογο η γερμανική κυβέρνηση. Σύμφωνα με όσα είπε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Ουλρίκε Ντέμερ, δεν είναι είναι καλή ιδέα.

Αντίθετα, σύμφωνα με όσα είπε, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, στη βάση και των Συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι το κατάλληλο εργαλείο.

«Είναι ένα εργαλείο κατάλληλο ακριβώς γι’ αυτή την κρίση» συμπλήρωσε η κυρία Ντέμερ και παρέπεμψε στις συζητήσεις των υπουργών Οικονομικών, που βρίσκονται σε εξέλιξη, σχετικά με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που θα υιοθετήσει η ευρωζώνη.

«Τα κράτη – μέλη θα δώσουν μια κοινή και αλληλέγγυα απάντηση» σε αυτή την κρίση, δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, Ντένις Κόλμπεργκ και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον ρόλο που θα αναλάβει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για την στήριξη εταιρειών. Ο κ. Κόλμπεργκ επιφυλάχθηκε να σχολιάσει περαιτέρω, όταν θα γίνουν γνωστές οι προτάσεις των υπουργών Οικονομικών προς το Συμβούλιο.

Κατηγορηματικά αρνητική στο ενδεχόμενο έκδοσης ευρωομολόγου εμφανίστηκε και η Χριστιανοκοινωνική Ένωση, το κόμμα του πρωθυπουργού της Βαυαρίας, Μάρκους Σέντερ, το οποίο συμμετέχει και στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Μάρκους Μπλούμε, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «οι κακές πολιτικές ιδέες, όπως αυτή των ευρωομολόγων, δεν θα γίνουν καλές ιδέες, επειδή υπάρχει κρίση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, προτάσσοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ίδια η Γερμανία, ο κ. Μπλούμε τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται ενώπιον της μεγαλύτερης πρόκλησης που αντιμετώπισε μετά το τέλος τους Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και επισήμανε ότι «αυτό που είναι τώρα περιττό είναι η έκκληση για μια ευρωπαϊκή ένωση χρέους και όλες οι πλευρές πρέπει να επικεντρωθούν στην εθνική κρατική προσπάθεια».