ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Απέπλευσαν άλλα τέσσερα πλοία με σιτηρά από τα λιμάνια της Ουκρανίας

Από το λιμάνι του Τσορνομόρσκ, της Οδησσού και του Γιούζνι

Απέπλευσαν άλλα τέσσερα πλοία με σιτηρά από τα λιμάνια της Ουκρανίας

Άλλα τέσσερα πλοία φορτωμένα με σιτηρά απέπλευσαν από λιμάνια της Ουκρανίας στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, με τη συνδρομή του ΟΗΕ και της Τουρκίας, που επετεύχθη στα τέλη Ιουλίου.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού, δύο πλοία αναχώρησαν από το ουκρανικό λιμάνι του Τσορνομόρσκ, ενώ τα άλλα από τα λιμάνια της Οδησσού και του Γιούζνι, ανέφερε το υπουργείο στο Twitter.

Έλεγχος στην Κωνσταντινούπολη

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ένα πλοίο που έρχεται από την Ουκρανία και άλλα πέντε που κατευθύνονται προς την Ουκρανία θα ελεγχθούν βορείως της Κωνσταντινούπολης.

Στην Κωνσταντινούπολη έχει συσταθεί ένα Κοινό Κέντρο Συντονισμού με αξιωματούχους από τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Τουρκία και τον ΟΗΕ για την επιτήρηση της διαδικασίας.

Έως το Σάββατο, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, 51 πλοία είχαν αποπλεύσει προς ή από την Ουκρανία.

Ουκρανικά σιτηρά και ρωσικά λιπάσματα πρέπει να φτάσουν στις αγορές

Σημειώνεται ότι το Σάββατο ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ζήτησε τη συνεργασία κυβερνήσεων και ιδιωτικού τομέα με στόχο τρόφιμα και λιπάσματα από τη Ρωσία, καθώς και τα σιτηρά της Ουκρανίας, να φτάσουν στις διεθνείς αγορές.

«Το άλλο μέρος αυτής της συμφωνίας-πακέτου είναι η απρόσκοπτη πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές των ρωσικών τροφίμων και λιπασμάτων, τα οποία δεν υπόκεινται σε κυρώσεις», πρόσθεσε σε συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη. «Είναι σημαντικό να συνεργαστούν όλες οι κυβερνήσεις και ο ιδιωτικός τομέας για να τα φέρουν στην αγορά

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η εξαγωγή περισσότερων τροφίμων και λιπασμάτων από την Ουκρανία και τη Ρωσία είναι ζωτικής σημασίας για την περαιτέρω ηρεμία των αγορών εμπορευμάτων και τη μείωση των τιμών για τους καταναλωτές», ανέφερε ακόμα ο ΓΓ του ΟΗΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.