ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτή είναι η χώρα με τα καλύτερα συνταξιοδοτικά προγράμματα

Η βαθμολογία των ΗΠΑ ήταν «C+»

Αυτή είναι η χώρα με τα καλύτερα συνταξιοδοτικά προγράμματα

Το συνταξιοδοτικό σύστημα διαφοροποιείται από χώρα σε χώρα. Η Ολλανδία κατάφερε να σημείωσει την υψηλότερη βαθμολογία σε πρόσφατη κατάταξη, ακολουθούμενη από την Ισλανδία, τη Δανία και το Ισραήλ.

Οι συγκεκριμένες χώρες διαθέτουν από τα ισχυρότερα συστήματα συνταξιοδότησης, σύμφωνα με το Mercer CFA Institute Global Pension Index για το 2023, που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

Η βαθμολογία των ΗΠΑ ήταν «C+», η χώρα βρέθηκε στην 22η θέση στη λίστα. Σύμφωνα μάλιστα, με το CNBC, χώρες όπως το Καζακστάν, η Κολομβία, η Γαλλία και η Ισπανία έλαβαν τον ίδιο βαθμό. Υπάρχουν «ορισμένα καλά χαρακτηριστικά» στα συνταξιοδοτικά τους συστήματα, αλλά και «σημαντικοί κίνδυνοι» και «ελλείψεις» που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητά τους και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά τους, αν δεν αντιμετωπιστούν, ανέφερε η έρευνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ανάλυση βασίζεται σε περισσότερους από 50 παράγοντες, που κυμαίνονται από την κρατική υποστήριξη και τα οφέλη στην τοπική οικονομική ανάπτυξη έως τις παροχές και την επικοινωνία. Στην έκθεση αξιολογήθηκαν συνολικά 47 διαφορετικά συστήματα συνταξιοδότησης. Όλα λειτουργούν σε διαφορετικές περιστάσεις και πλαίσια και ορισμένα δεδομένα μπορεί να είναι δύσκολο να συγκριθούν, σημειώνει η έκθεση, επομένως τα συστήματα με ελαφρώς διαφορετικές βαθμολογίες είναι συχνά στο ίδιο επίπεδο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.