ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Bitcoin: Άλμα πάνω από τα 71.000 δολ. για πρώτη φορά

Ποια άλλα κρυπτονομίσματα ανέβηκαν

Bitcoin: Άλμα πάνω από τα 71.000 δολ. για πρώτη φορά

Στα 71.000 δολάρια εκτοξεύτηκε για πρώτη φορά το bitcoin, ανεβαίνοντας για έκτη συνεχόμενη ημέρα και ανεβάζοντας το φετινό ράλι σε σχεδόν 70%.

Το κρυπτονόμισμα εκτινάχθηκε έως και 2,5% τοις εκατό τη Δευτέρα στο Λονδίνο μετά τις 7:40 π.μ.. Μικρότερα κρυπτονομίσματα όπως Ether, Solana και Avalanche επίσης ανέβηκαν.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο έφτασε στο υψηλό των 71.000 δολαρίων, ξεπερνώντας τo προηγούμενο ρεκόρ του Νοεμβρίου 2021, όταν έφτασε τότε στα 68.999,99 δολαρίων. Το ενδιαφέρον των επενδυτών έχει αυξηθεί από τότε που η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε 11 spot ETF bitcoin στα τέλη Ιανουαρίου, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η προσφορά bitcoin περιορίζεται στα 21 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 19 εκατομμύρια έχουν ήδη εξορυχθεί

Η μετεωρική άνοδος του Bitcoin κατά σχεδόν 160% από τον Οκτώβριο, εκ των οποίων το 44% σημειώθηκε μόνο τον Φεβρουάριο, σηματοδοτεί μια έντονη αντίθεση με το 2022, όταν η αγορά κρυπτονομισμάτων χειμαζόταν για ένα 18μηνο, που μαστιζόταν από μια σειρά πτωχεύσεις και σκάνδαλα υψηλού προφίλ εταιρειών.

Halving τον Απρίλιο

Εκτός από τη ζήτηση από μια ευρύτερη δεξαμενή επενδυτών, το bitcoin και τα κρυπτονομίσματα γενικά, έχουν λάβει ώθηση από την προοπτική μείωσης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, η οποία συχνά ωθεί τους επενδυτές να εκτρέπουν κεφάλαια σε πιο ευμετάβλητα ή υψηλότερης απόδοσης περιουσιακά στοιχεία.

Οι αναλυτές λένε ότι το bitcoin επωφελήθηκε επίσης ενόψει του λεγόμενου halving του Απριλίου – μια διαδικασία που πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια κατά την οποία ο ρυθμός με τον οποίο απελευθερώνονται τα κρυπτονομίσματα μειώνεται στο μισό, μαζί με τις αμοιβές που δίνονται στους εξορύκτες.

Η προσφορά bitcoin περιορίζεται στα 21 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 19 εκατομμύρια έχουν ήδη εξορυχθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρά την πρόσφατη δημοτικότητά του, για πολλούς επενδυτές, το bitcoin είναι απλώς πολύ ασταθές και δεν διαθέτει αρκετές πραγματικές εφαρμογές ώστε να είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από κερδοσκοπικό περιουσιακό στοιχείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.