ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Airbnb θα καταβάλει στις ιταλικές αρχές 576 εκατ. ευρώ για να διευθετήσει φορολογική διαφορά

Σε διαμάχη η ιταλική κυβέρνηση με την πλατφόρμα για ανείσπρακτους φόρους

Η Airbnb θα καταβάλει στις ιταλικές αρχές 576 εκατ. ευρώ για να διευθετήσει φορολογική διαφορά

Η πλατφόρμα ενοικίασης Airbnb συμφώνησε να καταβάλει στις ιταλικές φορολογικές αρχές 576 εκατ. ευρώ για να διευθετήσει φορολογική διαφορά.

Οι ιταλικές αρχές αναφέρουν ότι το ποσό αφορά χρήματα που η εταιρεία δεν είχε καταφέρει να εισπράξει από άτομα τα οποία νοίκιαζαν ακίνητα. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Ιταλία υποχρεούνται να καταβάλλουν φόρο 21% επί των εσόδων τους.

Τον Νοέμβριο, δικαστήριο στην Ιταλία διέταξε την κατάσχεση 779,5 εκατ. ευρώ από την ευρωπαϊκή έδρα της Airbnb στην Ιρλανδία για φερόμενη φοροδιαφυγή για τα φορολογικά έτη 2017-21. Η εταιρεία συμφώνησε να καταβάλει περίπου τα τρία τέταρτα των οφειλομένων από χιλιάδες ιδιοκτήτες.

Η Ιταλία αποτελεί σημαντική αγορά για την εταιρεία που δραστηριοποιείται εκεί από το 2008, σημειώνει το BBC.

Πέρυσι η Airbnb αμφισβήτησε τον ιταλικό νόμο που απαιτεί από τους παρόχους βραχυχρόνιων μισθώσεων να καταβάλουν στην Εφορία το 21% των εσόδων από τα ενοίκια. Όπως υποστηριξε, ο νόμος αντιβαίνει στην αρχή της ΕΕ για την ελεύθερη παροχή υπηρεσιών σε όλη την Ένωση. Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκρινε πάντως ότι η Airbnb πρέπει να συμμορφωθεί με τον νόμο.

Τον Νοέμβριο, οι ιταλικές αρχές δήλωσαν ότι η εταιρεία δεν εισέπραξε φόρους από τους ιδιοκτήτες ακινήτων για σχεδόν 3,7 δισ. ευρώ εσόδων από ενοίκια.

Η Airbnb λέει ότι η συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτητών είναι απλές οικογένειες που επιδιώκουν να συμπληρώσουν το εισόδημά τους και προσθέτει ότι δεν θα επιδιώξει να ανακτήσει το οφειλόμενο ποσό από τους οικοδεσπότες της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι προσπαθεί να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή στις βραχυχρόνιες μισθώσεις ενώ σχεδιάζει να αυξήσει τους φόρους από το 21% στο 26%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.