ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας αναστέλλει από σήμερα τις αγορές χρυσού

Η ζήτηση για αγορά ράβδων χρυσού αυξήθηκε λόγω της κατάργησης του ΦΠΑ στις συναλλαγές

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας αναστέλλει από σήμερα τις αγορές χρυσού

Η Ρωσική Κεντρική Τράπεζα, βάζει προσωρινό στοπ στις αγορές χρυσού προκειμένου να ικανοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση του πληθυσμού για το μέταλλο.

Η Τράπεζα της Ρωσίας αναστέλλει την αγορά χρυσού από τράπεζες από σήμερα 15 Μαρτίου 2022, για να δημιουργηθούν οι συνθήκες προκειμένου να υπάρξει ανταπόκριση στη ζήτηση του πληθυσμού.

«Αυτή τη στιγμή, η ζήτηση του πληθυσμού για την αγορά ράβδων χρυσού αυξήθηκε, εξαιτίας κυρίως της κατάργησης του ΦΠΑ στις συναλλαγές αυτές», επισημαίνει η κεντρική τράπεζα.

Η Τράπεζα της Ρωσίας επανέλαβε τις αγορές χρυσού στην εσωτερική αγορά πολύτιμων μετάλλων στις 28 Φεβρουαρίου 2022, σχεδόν δύο χρόνια μετά την αναστολή των επιχειρήσεων αυτών, μετά την επέμβαση των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Η κατάργηση του ΦΠΑ στις αγορές χρυσού από ιδιώτες αποφασίσθηκε στη συνέχεια, μετά την πτώση της ισοτιμίας του ρουβλίου εξαιτίας των κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τους Δυτικούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μέτρο αυτό έχει στόχο να αποφευχθούν οι αγορές ξένων νομισμάτων από τον πληθυσμό, οι οποίες εξασθενούν ακόμη περισσότερο το εθνικό νόμισμα. Το ρούβλι έχει χάσει 40% της αξίας του από την αρχή της στρατιωτικής επέμβασης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.