ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ιταλία: Ποινή «μαμούθ» 779 εκατ. ευρώ λόγω φοροδιαφυγής στην Airbnb

Η εταιρεία δεν είχε καταβάλει τους οφειλόμενους φόρους στο ιταλικό δημόσιο

Ιταλία: Ποινή «μαμούθ» 779 εκατ. ευρώ λόγω φοροδιαφυγής στην Airbnb

Η δικαιοσύνη της Ιταλίας επέβαλε ποινή κατάσχεσης 779 εκατομμυρίων ευρώ από την εταιρία Airbnb, η οποία φέρεται να μην κατέβαλε κατά την περίοδο 2017- 2021 φόρους που αντιστοιχούν στο συγκεκριμένο ποσό.

Σύμφωνα με την εισαγγελία του Μιλάνου, οι πελάτες της εταιρίας κατά την συγκεκριμένη χρονική περίοδο πλήρωσαν 3.711.685.297 ευρώ, αλλά στο ιταλικό δημόσιο δεν έχουν καταβληθεί οι οφειλόμενοι φόροι.

Την έρευνα ανέλαβε η οικονομική αστυνομία της ιταλικής συμπρωτεύουσας και την εντολή κατάσχεσης υπέγραψε δικαστής αρμόδιος για τις προκαταρκτικές έρευνες.

Η προβλεπόμενη φορολόγηση έως τώρα στην Ιταλία αντιστοιχούσε στο 21% της βραχυπρόθεσμης μισθώσης, ενώ από το επόμενο έτος, η κυβέρνηση Μελόνι -σύμφωνα με το προσχέδιο κρατικού προϋπολογισμού- θα αυξήσει το ποσοστό αυτό στο 26%.

H εντολή κατάσχεσης, όπως μετέδωσε η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, αφορά λογαριασμούς της εταιρίας Airbnb Ireland Unlimited Company.

Σύμφωνα με την εισαγγελία του Μιλάνου, «το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και το Συμβούλιο Επικρατείας της Ιταλίας έχουν επιβεβαιώσει στο παρελθόν ότι η εταιρία υποχρεούται να καταβάλει τον συγκεκριμένο φόρο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ανακοίνωσή της, τέλος, η εταιρία υπογράμμισε ότι «θεωρεί πως έδρασε με σεβασμό στον νόμο» και ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη διάλογος με τις ιταλικές φορολογικές αρχές» κατά τον οποίο «θα ζητήσει να τύχουν σεβασμού τα δικαιώματά της».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.