Μεγαλύτερο κακό για την Ευρώπη οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας σύμφωνα με την βρετανική Express

Οι ρωσικές κυρώσεις κάνουν «μεγαλύτερη ζημιά» στην Ευρώπη

Μεγαλύτερο κακό για την Ευρώπη οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας σύμφωνα με την βρετανική Express

«Αυτοκτονία» χαρακτηρίζει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας η βρετανική express σε άρθρο της.

Κορυφαίοι αναλυτές έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι οι βάναυσες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά στην Ευρώπη, εν μέσω φόβων ότι η ήπειρος θα μπορούσε να συντριβεί στη μεγαλύτερη χρηματοπιστωτική κρίση της ιστορίας.

Οι Βρυξέλλες απάντησαν σκληρά στο πολεμικό σχέδιο του Βλαντιμίρ Πούτιν επιβάλλοντας στη Ρωσία μια σειρά κυρώσεων που στοχεύουν να ακρωτηριάσουν την οικονομία της και να εκτροχιάσουν πλήρως τις πολεμικές της προσπάθειες. Αλλά ο Πούτιν παρέμεινε απτόητος από όλα αυτά μέχρι στιγμής, και τώρα υπάρχουν φόβοι ότι θα μπορούσε σύντομα να διεξαγάγει τον δικό του πολιτικό πόλεμο εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως μέρος μιας φαύλης διαδικασίας εκδίκησης.

Εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν έναν τσουχτερό κρύο χειμώνα και έχουν κληθεί να μεριμνήσουν για το φυσικό αέριο καθώς υπάρχει η πιθανότητα ο Πούτιν να διακόψει εντελώς τις προμήθειες στην Γηραιά ήπειρο. Η ΕΕ ισχυρίστηκε ότι η κίνηση έχει «πολιτικά κίνητρα», με τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη από τη Ρωσία μέσω του αγωγού Nord Stream 1 να μειώνονται γρήγορα μόλις στο ένα πέμπτο της χωρητικότητάς του.

Επιπλέον, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη εκτινάχθηκε στο 8,9% τον Ιούλιο από 8,6% τον Ιούνιο – με το ευρώ να υποχωρεί σε ισοτιμία έναντι του δολαρίου ΗΠΑ για πρώτη φορά σε περισσότερα από 20 χρόνια.

Ο Charles-Henri Gallois, Πρόεδρος της εκστρατείας Generation Frexit στη Γαλλία, προειδοποίησε ότι οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας έχουν γίνει μπούμερανγκ, προειδοποιώντας ότι η ύφεση της Ευρωζώνης είναι πλέον «προφανής».

Ο Γάλλος πολιτικός δήλωσε στο Express.co.uk: “Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία και η Ιταλία, εξαρτώνται πολύ από το ρωσικό αέριο. Δεν μπορείτε να το αντικαταστήσετε έτσι. “Άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, θα υποφέρουν επίσης επειδή η Ρωσία ήταν ένα σημαντικός προμηθευτής πετρελαίου.

Αγοράζαμε αρκετά φθηνό απο τη Ρωσία με συμβόλαια σε ευρώ. Τώρα, αγοράζουμε το ίδιο πετρέλαιο αλλά μέσω Ινδίας ή Σαουδικής Αραβίας με προσαύξηση και σε δολάρια. Καθώς το ευρώ πέφτει, αυτό γίνεται ακόμα πιο δαπανηρό για τις Ευρωπαϊκές χώρες.

«Είναι πολύ υποκριτικό, καθώς είναι το ίδιο για το φυσικό αέριο – δεν μπορείτε να αντικαταστήσετε το ρωσικό πετρέλαιο έτσι. Δεν έχετε τις εγκαταστάσεις ούτε το αντίστοιχο προϊόντα.

“Οι οικονομικές κυρώσεις κάνουν μεγαλύτερη ζημιά στην Ευρώπη παρά στη Ρωσία. Η ύφεση είναι προφανής”. Ο Γάλλος πολιτικός ισχυρίστηκε επίσης ότι ήταν “λάθος η προσπάθεια να σωθεί το ευρώ”, ενώ προειδοποίησε ότι το Κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα “θα πεθάνει αργά ή γρήγορα”.

Χαρακτήρισε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας «αυτοκτονία για την Ευρώπη», προτρέποντας την ΕΕ να σταματήσει τις βάρβαρες τιμωρίες, διαφορετικά η ήπειρος κινδυνεύει να βρεθεί στη μεγαλύτερη οικονομική κρίση που έχει βιώσει ποτέ.

Ο κ. Gallois συνέχισε λέγοντας ότι «Το υψηλότερο ενεργειακό κόστος θα μειώσει τις απαιτήσεις για όλα τα άλλα προϊόντα, ενώ παράλληλα αυξάνονται και οι τιμές όλων των άλλων προϊόντων.

«Ήταν λάθος να σωθεί το ευρώ, το οποίο χτίστηκε άσχημα από την αρχή και θα πεθάνει αργά ή γρήγορα. «Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι αυτοκτονία για την Ευρώπη. Οι οικονομικές κυρώσεις που μας πλήττουν περισσότερο από τη Ρωσία είναι εντελώς ανόητες.

«Είμαι κατά της επέμβασης στην Ουκρανία, αλλά θα πρέπει να σταματήσουμε τις κυρώσεις και να επικεντρωθούμε στην ειρήνη για να αποφύγουμε την αυτοκτονία στην Ευρώπη.

«Αν δεν το κάνουμε, η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει ίσως τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της ιστορίας της».

Την Παρασκευή, υπήρξαν μερικά καλά νέα για την οικονομία της Ευρωζώνης, αφού αποκαλύφθηκε ότι η Οικονομία αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, οι οικονομολόγοι προειδοποίησαν ότι μια νέα έκρηξη υψηλότερου πληθωρισμού και τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια ήπια ύφεση πριν από το τέλος του 2022.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.