ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Νέα άνοδος στην τιμή του πετρελαίου

Μεγάλη πτώση στα χρηματιστήρια

Νέα άνοδος στην τιμή του πετρελαίου

Νέα αύξηση κατέγραψαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω φόβων για κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή. Η προσοχή των επενδυτών επικεντρώνεται στο Ισραήλ, την 14η ημέρα του πολέμου με τη Χαμάς.

Στις 12:55 ώρα Ελλάδας, το βαρέλι του μπρεντ της Μαύρης Θάλασσας, παράδοσης Δεκεμβρίου, ενισχύθηκε κατά 1,20% στα 93,49 δολάρια. Το αντίστοιχο αμερικανικό, το βαρέλι WTI, παράδοσης Νοεμβρίου, ενισχύθηκε κατά 1,37% στα 90,59 δολάρια.

Όταν το «γεωπολιτικό θερμόμετρο» φθάνει «στο κόκκινο», «οι τιμές του πετρελαίου ενισχύονται γενικώς, κυρίως εάν η αναταραχή συμβαίνει κοντά σε πετρελαιοπαραγωγικές περιοχές», όπως σήμερα στη Μέση Ανατολή, εξήγησε ο Χαν Ταν, αναλυτής, στην Exinity.

Την ίδια ώρα, οι ευρωπαϊκές μετοχές κινούνταν πτωτικά ενώ οδεύουν προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση τους μέσα σε τρεις μήνες, με τους φόβους για εξάπλωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, την αύξηση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων και τα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα να τροφοδοτούν την τάση για αποστροφή ρίσκου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε πριν από λίγο πτώση 0,96%. Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο σε νέο υψηλό τριμήνου, στα 1.990 ευρώ η ουγγιά, το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Ιουλίου, με τους επενδυτές να στρέφονται στα λεγόμενα ‘ασφαλή καταφύγια’.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.