ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Έλον Μασκ αποκάλυψε ότι είχε συνομιλία με τον Β.Πούτιν

Σχετικά με το δορυφορικό internet που η Space X προμηθεύει στον στρατό της Ουκρανίας η συζήτηση

Ο Έλον Μασκ αποκάλυψε ότι είχε συνομιλία με τον Β.Πούτιν

Ο Έλον Μασκ αποκάλυψε ότι συνομίλησε με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε με αξιωματούχους του Πενταγώνου, σχετικά με το δορυφορικό internet που η Space X προμηθεύει στον στρατό της Ουκρανίας.

Όπως αναφέρει o New Yorker, ο Μασκ έδωσε εθελοντικά τις πληροφορίες κατά τη διάρκεια συνομιλίας τον Οκτώβριο με τον Κόλιν Καλ, τότε ανώτατο στέλεχος πολιτικής του Πενταγώνου, σχετικά με το πώς οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν τη σύνδεση με την υπηρεσία Space Exploration Technologies Corp. της Starlink, καθώς εισέρχονταν σε εδάφη που διεκδικούσε η Ρωσία.

Ο Καλ δήλωσε στο New Yorker: «Η εντύπωσή μου είναι πως ο Πούτιν είχε αρχίσει να εκνευρίζεται πως η εμπλοκή της Starlink αντιμετωπιζόταν ολοένα και περισσότερο από την Ρωσία ως μία διευκόλυνση προς την ουκρανική πολεμική προσπάθεια και ο Μασκ έψαχνε ένα τρόπο για να κατευνάσει τις ρωσικές ανησυχίες».

Ο Μασκ, αλλά και ο Καλ, αρνήθηκαν να σχολιάσουν επί του θέματος σε ερώτηση του Bloomberg.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, Τζεφ Γιούργκενσεν απάντησε σε mail: «Γνωρίζουμε την κάλυψη και το ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο θέμα και το υπουργείο έχει πράγματι επικοινωνία με την Starlink για υπηρεσίες αυτού του τύπου. Όπως έχουμε επίσης δηλώσει, λόγω της κρίσιμης φύσης αυτών των συστημάτων, δεν έχουμε ακόμα αποκαλύψει πρόσθετες λεπτομέρειες που αφορούν συγκεκριμένες ικανότητες, συμβόλαια ή συνεργάτες, τη δεδομένη στιγμή».

Αναβιώνει η αντιπαράθεση;

Τον Οκτώβριο, ο Μασκ, διευθύνων σύμβουλος της SpaceX, αρνήθηκε πως είχε συνομιλήσει με τον Πούτιν. Σε post του στο Twitter, την social media πλατφόρμα που έχει μετονομάσει σε X, ο δισεκατομμυριούχος έγραψε πως είχε γράψει στο Ρώσο πρόεδρο μόνο μία φορά, περίπου πριν από 18 μήνες, σχετικά με το διάστημα.

Η αναφορά του New Yorker αναβιώνει την αντιπαράθεση που είχε ξεσπάσει όταν ο Μασκ δημοσίευσε μία πρόταση ειρηνευτικών σχεδίων, τα οποία επαίνεσε το Κρεμλίνο, και επέκρινε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Αμέσως μετά, τα ουκρανικά στρατεύματα ανέφεραν διακοπές στο Starlink και ο Μασκ απείλησε να σταματήσει να χρηματοδοτεί την πρόσβαση της Ουκρανίας στην υπηρεσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η SpaceX ζήτησε προς στιγμή από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της να πληρώσουν περισσότερα για τις υπηρεσίες της Starlink στην Ουκρανία, με τον Μασκ να ανατρέπει αργότερα τη θέση αυτή και να δεσμεύεται πως θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί την πρωτοβουλία. Τον Ιούνιο, το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμβόλαιο με την εταιρεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.