ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που στηρίζουν την Ρωσία

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν εντείνει την πίεση επί της Κίνας, προειδοποιώντας ότι η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να αναλάβει δράση εναντίον κινεζικών χρηματοοικονομικών θεσμών

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που στηρίζουν την Ρωσία

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευα (22.4.2024) της Wall Street Journal, η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναμένεται να επιβάλει κυρώσεις που ενδέχεται ακόμη και να αποκλείσουν κάποιες τράπεζες της Κίνας από το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, οι κυρώσεις από την μεριά της κυβέρνησης των ΗΠΑ στοχεύουν στην λήξη της εμπορικής υποστήριξης εκ μέρους της Κίνας της παραγωγής στρατιωτικού εξοπλισμού στη Ρωσία.

Την ώρα που υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν επισκέπτεται αυτή την εβδομάδα την Κίνα, το ζήτημα είναι αν αυτή η ισχυρή οικονομική απειλή μπορεί να αποτρέψει το σινορωσικό εμπόριο, το οποίο δίνει στη Μόσχα τη δυνατότητα να ανοικοδομεί τις ένοπλες δυνάμεις της έπειτα από απώλειες στην Ουκρανία, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Την Παρασκευή ο Μπλίνκεν επέκρινε την κινεζική υποστήριξη προς τη ρωσική αμυντική βιομηχανία, λέγοντας πως το Πεκίνο είναι αυτό που συμβάλλει περισσότερο στην πολεμική προσπάθεια της Μόσχας στην Ουκρανία παρέχοντας κρίσιμης σημασίας εξαρτήματα οπλισμών.

Τις τελευταίες εβδομάδες, Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν εντείνει την πίεση επί της Κίνας, προειδοποιώντας ότι η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να αναλάβει δράση εναντίον κινεζικών χρηματοοικονομικών θεσμών που διευκολύνουν το εμπόριο αγαθών τα οποία έχουν τόσο πολιτικές όσο και στρατιωτικές εφαρμογές.

Η κινεζική κεντρική τράπεζα και η κορυφαία κινεζική τραπεζική ρυθμιστική αρχή δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα του Ρόιτερς να σχολιάσουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Ρόιτερς σημειώνει πως η Κίνα και η Ρωσία ευνοούν τη διεξαγωγή εμπορίου σε γιουάν, αντί για δολάρια, μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, μια προσπάθεια που θα μπορούσε να προστατεύσει τις οικονομίες τους από εν δυνάμει κλιμάκωση αμερικανικών κυρώσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.