ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η Ρωσία δεν θα εξάγει πετρέλαιο σε καμία δυτική χώρα αν γίνει δεκτή η ιαπωνική πρόταση για ”split” 50% της τιμής του

Θρίλερ νούμερο 2 μετά το φυσικό αέριο: Πάει για 300 δολάρια το βαρέλι η τιμή του πετρελαίου

Η Ρωσία δεν θα εξάγει πετρέλαιο σε καμία δυτική χώρα αν γίνει δεκτή η ιαπωνική πρόταση για ”split” 50% της τιμής του

Η Ρωσία δεν θα εξάγει πετρέλαιο στις δυτικές χώρες αν η τιμή του πέσει κάτω από το κόστος παραγωγής, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο δηλώσεις του αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντρ Νόβακ στην ρωσική τηλεόραση.

Η προειδοποίηση αυτή έρχεται μετά την ιαπωνική πρόταση για περικοπή κατά 50% της τιμής που αγοράζεται το ρωσικό πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές.

Η πρόταση αυτή είχε κατατεθεί ως αντίποινα μετά την αποβολή των ιαπωνικών εταιρειών από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου Σαχλίνη-1 και Σαχαλίνη-2 της Άπω Ανατολής.

Τα αντίποινα από τους Ιάπωνες δεν ήταν τυχαία, καθώς το Τόκιο έχει έλθει σε απελπιστική κατάσταση σε ότι αφορά την ενεργειακή αδυναμία της Ιαπωνίας.

Οπως δήλωσε ο Νόβακ: «Εάν οι τιμές αυτές για τις οποίες μιλάνε είναι πιο χαμηλές από το κόστος παραγωγής πετρελαίου, τότε φυσικά η Ρωσία δεν θα διασφαλίσει τις προμήθειες πετρελαίου στις δυτικές αγορές. Αυτό σημαίνει, ότι απλά εμείς δεν θα δουλεύουμε με ζημιά».

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γιέλεν επιδιώκει την επιβολή πλαφόν στην τιμή του πετρελαίου για να κάνει πιο δύσκολη την χρηματοδότηση του πολέμου στην Ουκρανία. Aξιωματούχοι λένε ότι ο στόχος είναι μια τιμή σε επίπεδο που να καλύπτει το οριακό κόστος της παραγωγής έτσι ώστε η Μόσχα να έχει κίνητρο να συνεχίσει να εξάγει πετρέλαιο.

Φυσικά οι Αμερικανοί επιμένουν στις ανοησίες και στους μπακαλίστικους υπολογισμούς και μάλλον δουλεύουν για να αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου όπως έχει προειδοποιήσει ο τ. πρόεδρος της Ρωσίας και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Ν.Μεντβέντεφ.

Θυμίζουμε πως ο Ν.Μεντβέντεφ είχε προειδοποιήσει αρχές του Ιουλίου πως «Θα υπάρχει σημαντικά λιγότερο πετρέλαιο στην αγορά και η τιμή του θα είναι πολύ υψηλότερη. Υψηλότερη ακόμη και από την προβλεπόμενη αστρονομική τιμή των 300-400 δολαρίων το βαρέλι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει χθες στους δημοσιογράφους ότι οι τιμές του πετρελαίου θα εκτιναχθούν στα ύψη εάν επιβληθεί πλαφόν στην τιμή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.