S.Druckenmiller: «Κοιτάζω κατάματα τη μεγαλύτερη φούσκα περιουσιακών στοιχείων – Ξεχάστε ότι έχετε δει»

Η προειδοποίηση από τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή

S.Druckenmiller: «Κοιτάζω κατάματα τη μεγαλύτερη φούσκα περιουσιακών στοιχείων – Ξεχάστε ότι έχετε δει»

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Stanley Druckenmiller υποστηρίζει ότι η «φούσκα των πάντων» σε ό,τι αφορά τα αξιόγραφα παγκοσμίως δεν έχει σκάσει, παρά το γεγονός ότι η νομισματική σύσφιξη έχει αυξήσει το κόστος δανεισμού και έχει περιορίσει τη ρευστότητα, μετριάζοντας τις υπερβολές.

Όπως λέει, «κάθομαι εδώ και κοιτάζω κατάματα τη μεγαλύτερη και πιθανώς πιο διογκωμένη φούσκα περιουσιακών στοιχείων – ξεχάστε ότι έχετε δει ποτέ μέχρι. Δεν έχει ξανασυμβεί κάτι ανάλογο. Επί 10-11 χρόνια βιώνουμε μιαν απίστευτη κατάσταση.

Εάν οι φούσκες δεν… ξεφουσκώσουν, αν η οικονομία και οι αγορές δεν… ψυχρανθούν, τα ωστικά κύματα από το σκάσιμο, το “μπαμ”, θα παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμά τους» είπε στο επενδυτικό συνέδριο Sohn.

Εάν διαχειρίζεστε ένα hedge fund με μακροχρόνια έκθεση, η πρόταση του Drukenmiller είναι να διαχειριστείτε την έκθεσή σας στις αγορές.

«Διατηρήστε… χαμηλά τα κέρδη σας, να είστε ανοιχτόμυαλοι και, αν υπάρξει σκληρή προσγείωση, θα υπάρξουν απίστευτες ευκαιρίες», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Και δεν θέλω να χάσω αυτές τις ευκαιρίες με το να ρίχνω τα χρήματά μου τώρα και να έχω περίπου 20% ή 30% απώλειες όταν παρουσιαστούν αυτές οι ευκαιρίες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.