ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Βρετανία: «Χαλάρωση» των όρων για χορήγηση βίζας ώστε να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις σε εργατικά χέρια

Την αναθεώρηση του συστήματος χορήγησης επαγγελματικής βίζας μελετά η Λ.Τρας

Βρετανία: «Χαλάρωση» των όρων για χορήγηση βίζας ώστε να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις σε εργατικά χέρια

Αναθεώρηση του συστήματος χορήγησης επαγγελματικής βίζας μελετά η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας, Λιζ Τρας, με στόχο να αντιμετωπιστεί το σημαντικό πρόβλημα των μεγάλων ελλείψεων σε εργατικό δυναμικό που παρατηρείται στη χώρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η Βρετανή πρωθυπουργός θα προβεί σε αλλαγές στη «λίστα ελλείψεων επαγγελμάτων», που θα επιτρέψουν σε ορισμένες βιομηχανίες να φέρουν περισσότερο προσωπικό από το εξωτερικό.

Επικαλούμενη αξιωματούχο της Ντάουνινγκ Στριτ, η εφημερίδα γράφει επίσης ότι στις προωθούμενες αλλαγές προβλέπεται και «χαλάρωση» της απαίτησης να μιλά κανείς αγγλικά, σε ορισμένους τομείς, ώστε να επιτραπεί η είσοδος περισσότερων αλλοδαπών εργαζομένων στη χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Financial Times στο ρεπορτάζ τους αναφέρουν επίσης ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου πρόκειται να άρει το ανώτατο όριο στους εποχικούς εργαζομένους από το εξωτερικό που εργάζονται στη γεωργία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.