ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Wall Street: Κέρδη για τρίτη συνεχόμενη μέρα εν μέσω ενδιάμεσων εκλογών

Οι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα ανακτήσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων και την Γερουσία

Wall Street: Κέρδη για τρίτη συνεχόμενη μέρα εν μέσω ενδιάμεσων εκλογών

Με κέρδη έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, καθώς η Wall Street έχει αρχίσει να τοποθετείται στο πιθανό πλέον σενάριο οι Ρεπουμπλικάνοι να αναλάβουν τον έλεγχο του Κογκρέσου, ανακόπτοντας ορισμένες αμφιλεγόμενες πολιτικές της διοίκησης του Τζο Μπάιντεν.

Αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη μέρα που οι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν με κέρδη.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 1,02% στις 33.162 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,56% στις 3.828 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,49% στις 10.616 μονάδες.

Οι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα ανακτήσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων και πιθανώς θα κερδίσουν και τη Γερουσία, όταν τα αποτελέσματα αρχίσουν να μεταδίδονται.

Στο ταμπλό, πτώση άνω του 22% κατέγραψε η μετοχή της Lyft, ενώ κατά 17% κατρακύλησε η μετοχή της Tripadvisor, καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες ήταν κατώτερα των προσδοκιών. Απώλειες άνω του 13% σημείωσε η Take-Two Interactive.

Άνοδο σχεδόν 7,5% σημείωσε η μετοχή της Kohl’s, μετά την είδηση για την αποχώρηση της CEO, Μισέλ Γκας, η οποία εντάσσεται στο δυναμικό της Levi’s Strauss.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διαμορφώθηκε στο 4,138%, ενώ το 2ετές έπεσε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 4,695%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο υποχώρησε κατά 3,1% στα 88,91 δολ. το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σκαρφάλωσε στα 1.716 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας άνοδο 2,1%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.