ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Η Δημοκρατία αντεπιτίθεται – Οι Ρεπουμπλικανοί παίρνουν Κογκρέσο & Γερουσία με βάση τα πρώτα exit polls

Για την Γερουσία οι Ρεπουμπλικανοί η πρόβλεψη δείχνει 54 έναντι 46 των Δημοκρατικών και για το Κογκρέσο με 246-189 σύμφωνα με την Ουάσιγκτον Ποστ

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Η Δημοκρατία αντεπιτίθεται – Οι Ρεπουμπλικανοί παίρνουν Κογκρέσο & Γερουσία με βάση τα πρώτα exit polls

«Αυτή η νύχτα θα είναι τρομερή» δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ν.Τραμπ στέλνοντας το δικό του μήνυμα ρίχνοντας την ψήφο του για τις ενδιάμεσες εκλογές της Αμερικής και τα πρώτα exit polls όπως της Washington Post που δείχνει θρίαμβο των Ρεπουμπλικανών σε Κογκρέσο και Γερουσία. 

Έτσι για το Γερουσία φαίνεται να προηγούνται με 54-46 των Δημοκρατικών και για το Κογκρέσο με 246-189.

Στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα ο Τραμπ, με τη Μελάνια στο πλευρό του, απάντησε με την εξής φράση όταν ρωτήθηκε εάν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα σε δύο χρόνια: «Πιστεύω ότι η Τρίτη θα είναι μια μέρα που θα επικρατήσει για πολλούς ανθρώπους ο ενθουσιασμός».

Ερμηνεύοντας τη φράση του αυτή, πολλοί θα έλεγαν ότι ο Ρεπουμπλικανός ετοιμάζεται να ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά του την επόμενη Τρίτη 15 Νοεμβρίου.

Τα πρώτα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 06:00 (13:00 ώρα Ελλάδας) στις ανατολικές ακτές της χώρας.

Με το 69% των Αμερικανών να πιστεύει ότι η χώρα οδεύει προς την λάθος κατεύθυνση και τα ποσοστά δημοτικότητας του Τζο Μπάιντεν να βρίσκονται στα τάρταρα φθάνοντας ακόμη και στο 36%, οι προεκλογικοί οιωνοί δεν φάνταζαν ευνοϊκοί για τους Δημοκρατικούς.

Δεν είναι τυχαίο ότι, μέχρι και τα μέσα της προεκλογικής περιόδου πολλοί βουλευτές και γερουσιαστές είχαν φτάσει στο σημείο να αμφιβάλλουν για το εάν η παρουσία του Τζο Μπάιντεν στις περιφέρειες τους θα τους ωφελούσε.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η κοινωνική δυσαρέσκεια που συνέχισε να διογκώνεται από τον ανεξέλεγκτο καλπασμό του πληθωρισμού.

Οι δε κινήσεις-επικοινωνιακού τύπου του πρόεδρου Μπάιντεν για τη μείωση στις τιμές των φαρμάκων, η διαγραφή μέρους του χρέους των φοιτητικών δανείων αλλά και η μείωση στην τιμή της βενζίνης δεν απαντούν στην ακρίβεια και την αδιαφορία της κυβέρνησης για ενίσχυση των πολιτ΄ν εν αντιθέσει με τον πακτωλό δισεκατομμυρίων που στέλνει στον Β.Ζελένσκι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντί όμως να εστιάσουν στην οικονομία, οι Δημοκρατικοί επένδυσαν υπέρμετρα στο «χαρτί» των αμβλώσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.