ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Υποχώρησε στο 10% ο πληθωρισμός στη Γερμανία

Η μείωση του πληθωρισμού στη Γερμανία οφείλεται, κυρίως, στη χαμηλότερη τιμής του πετρελαίου

Υποχώρησε στο 10% ο πληθωρισμός στη Γερμανία

Ο πληθωρισμός στη Γερμανία υποχώρησε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο στο 10% από 10,4% τον Οκτώβριο, κυρίως λόγω της χαμηλότερης τιμής του πετρελαίου – συνεχίζονται ωστόσο οι αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων.

Σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, οι τιμές καταναλωτή μειώθηκαν από τον προηγούμενο μήνα κατά 0,5%, για πρώτη αφορά από την αλλαγή του έτους 2020-2021.

Πρόσκαιρη κάμψη του πληθωρισμού είχε σημειωθεί μόνο τον περασμένο Ιούνιο, λόγω όμως της εισαγωγής του ενιαίου εισιτηρίου των 9 ευρώ/μηνιαίως για όλα τα ΜΜΜ.

«Με λίγη τύχη, έχουμε αφήσει πίσω μας την κορύφωση του πληθωρισμού», σχολίασε ο οικονομολόγος Χόλγκερ Σμίντινγκ, διευκρινίζοντας ότι βασικός παράγοντας για τη μείωση των τιμών είναι οι χαμηλότερες τιμές της ενέργειας.

Ενδεικτικά, το πετρέλαιο θέρμανσης έγινε κατά 9,8% φθηνότερο σε σύγκριση με τον Οκτώβριο και η βενζίνη κατά 4,4%.Συνεχώς ανοδική, αντιθέτως, είναι η τάση των τιμών για τα τρόφιμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, η αύξηση έφθασε το 0,9%, αλλά σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, άγγιξε το 21%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.