ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Ζαλίζουν» τα ποσά: Τι μισθούς δίνουν οι Big Tech Google, Apple, Meta και Amazon;

Αυτοί είναι οι μισθοί που θα μπορούσατε να κερδίζετε εάν εργαζόσασταν σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο

«Ζαλίζουν» τα ποσά: Τι μισθούς δίνουν οι Big Tech Google, Apple, Meta και Amazon;

Οι μεγάλες αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας υποχρεούνται να αποκαλύπτουν πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των μισθών όταν προσλαμβάνουν ξένους εργαζομένους στο πλαίσιο του προγράμματος βίζας H-1B, δίνοντας πληροφορίες για τα ποσά που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για να προσελκύσουν νέα ταλέντα.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BusinessInsider, αυτοί είναι οι μισθοί στις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο.

Μηχανικοί λογισμικού της Google κερδίζουν 300.000 δολ.

Η Google συχνά χαρακτηρίζεται ως ένα από τα καλύτερα μέρη για εργασία, καθώς προσφέρει τεράστιες χρηματικές απολαβές. Για παράδειγμα, σε έναν μηχανικό λογισμικού προσφέρθηκαν 325.000 δολάρια ενώ παράλληλα, ένας ανώτερος αντιπρόεδρος έλαβε πρόσφατα ετήσιο μισθό 1.000.000 δολαρίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άλλος μηχανικός λογισμικού έλαβε μισθό ύψους με 718.000 δολαρίων και ένας διευθυντής μηχανικών 400.000 δολάρια, αντίστοιχα.

Ανώτεροι διευθυντές της Amazon κερδίζουν έως και 340.000 δολ.

Η Amazon συνέχισε να προσλαμβάνει ταλέντα για να υποστηρίξει το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις κυρίαρχες επιχειρήσεις της στο cloud computing. Οι ανώτεροι μηχανικοί ανάπτυξης λογισμικού μπορούν να κερδίσουν σχεδόν 300.000 δολάρια και οι ανώτεροι διευθυντές ανάπτυξης λογισμικού μπορούν να κερδίσουν έως και 340.000 δολάρια. Οι μηχανικοί λογισμικού cloud της Amazon απολαμβάνουν μισθούς που αγγίζουν τα 260.000 δολάρια.

Ανώτεροι διευθυντές στην Apple κερδίζουν πάνω από 400.000 δολ.

Η Apple κατέγραψε άλλη μια επιτυχημένη χρονιά τον Σεπτέμβριο του 2022, σημειώνοντας έσοδα 394,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις πωλήσεις iPhone, iPad, Mac και άλλων συσκευών και υπηρεσιών.

Σημειώνεται δε, πως είναι η πρώτη εταιρεία που έφτασε τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία πέρυσι. Το πιο ακριβοπληρωμένο άτομο κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2022 είναι ένας ανώτερος διευθυντής στον οποίο προσφέρθηκαν 415.000 δολάρια.

Οι μισθοί στην Dell αγγίζουν τα 6 ψηφία

Η αυξημένη ζήτηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας οδήγησε σε κέρδη ρεκόρ για εταιρείες όπως η Dell, παρά τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας. Ένα μέλος τεχνικού προσωπικού στην εταιρεία με έδρα το Τέξας κέρδισε 198.083 δολάρια. Είναι ένας υψηλός μισθός, αλλά πολλοί άλλοι ρόλοι σε θέσεις μηχανικών, αναλυτών και πωλήσεων κέρδισαν τουλάχιστον έξι ψηφία.

Στην DoorDash οι μισθοί ξεπερνούν τα 250.000 δολ.

Η υπηρεσία της DoorDash έχει γίνει βασικό στοιχείο για τα νοικοκυριά σε όλη τη χώρα. Η εταιρεία μπαίνει σε ταχεία παράδοση ειδών παντοπωλείου και επεκτείνεται στο εξωτερικό, και πληρώνει για να προσελκύει τους κατάλληλους υπαλλήλους για αυτές τις αυξανόμενες φιλοδοξίες. Ένας μηχανικός λογισμικού στη DoorDash μπορεί να κερδίσει περισσότερα από 245.000 δολάρια σε ετήσιο μισθό. Παράλληλα, οι διαχειριστές υπολογιστών και συστημάτων πληροφοριών μπορούν να κερδίσουν 260.000 δολάρια το χρόνο.

Ο βασικός μισθός στην IBM αγγίζει τα 335.000 δολ.

Υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Arvind Krishna, η IBM προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό της για την εποχή του cloud computing, στην οποία κυριαρχούν μέχρι στιγμής οι Amazon, Microsoft, Alibaba και Google. Η αγορά από την IBM το 2019 της εταιρείας λογισμικού ανοιχτού κώδικα Red Hat για 34 δισεκατομμύρια δολάρια ήταν μια καθοριστική στιγμή όταν η εταιρεία πόνταρε μεγάλα στο υβριδικό σύννεφο και την τεχνητή νοημοσύνη.

Μέρος του επαναπροσδιορισμού της IBM περιλαμβάνει την ανάπτυξη της βάσης των 350.000 υπαλλήλων της για να προσθέσει ταλέντο μηχανικής στο cloud, το υβριδικό cloud και την τεχνητή νοημοσύνη, καθώς και σε τομείς όπως η στρατηγική, η συμβουλευτική και η επιχειρηματική ανάλυση. Οι πιο ακριβοπληρωμένοι υπάλληλοι της IBM μπορούν να κερδίσουν έως και 335.000 δολάρια σε βασικό μισθό.

Εργαζόμενοι στην Instacart κερδίζουν 200.000 δολ.

Ένας διευθυντής μηχανικού κερδίζει τουλάχιστον 240.000 και οι ανώτεροι μηχανικοί λογισμικού λαμβάνουν μισθό τουλάχιστον, 190.000 δολάρια.

Στην Intel λαμβάνουν περισσότερα από 260.000 δολ.

Η Intel αγωνίζεται με την επιβράδυνση της αύξησης των εσόδων, τη συρρίκνωση των περιθωρίων κέρδους και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από την Taiwan Semiconductor, την AMD, τη Nvidia καθώς και άλλες εταιρείες. Για το λόγο αυτό, η Intel βασίζεται σε επιστήμονες, ερευνητές, διαχειριστές, εμπόρους μάρκετινγκ και διαφορετικούς τύπους μηχανικών λογισμικού και υλικού.

Τα υψηλότερα αμειβόμενα άτομα στο σύνολο δεδομένων αιτήσεων για βίζα εργασίας από το δεύτερο τρίμηνο του 2022 είναι δύο διευθυντές μηχανικών στην Καλιφόρνια, στους οποίους προσφέρθηκαν 263.952 δολάρια στον καθένα.

Μηχανικός λογισμικού στη Meta βγάζει 290.000 δολ.

Οι εργαζόμενοι της Meta, η οποία παλαιότερα ονομαζόταν Facebook, λαμβάνουν μισθούς που αγγίζουν τα 6 ψηφία. Οι μηχανικοί λογισμικού και οι διευθυντές μηχανικών μπορούν να βγάλουν έως και 290.000 δολάρια ετησίως. Ένας διαχειριστής προϊόντων λαμβάνει έως και 280.000 δολάρια σε μισθό.

Η SpaceX… αποζημιώνει τους υπαλλήλους

Η εταιρεία πυραύλων SpaceX του Έλον Μασκ έχει τη φήμη πως κρατάει τους εργαζομένους της με τις ώρες στη δουλειά με «μέτριους» μισθούς. Ωστόσο, η επιχείρηση έχει άλλους τρόπους αποζημίωσης των εργαζομένων. Ένας εξωτερικός επενδυτής στη SpaceX αποκάλυψε ότι η εταιρεία έχει έναν έξυπνο τρόπο να προσφέρει στους εργαζομένους ρευστότητα.

Ανέφερε ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα της SpaceX – αυτό που περιέγραψαν κάποτε οι Los Angeles Times ως «εσωτερικό χρηματιστήριο» βοηθά το προσωπικό να πληρώνεται πάνω και πέρα ​​από τον μισθό του και το κρατά να εργάζεται σκληρά.

Οι μηχανικοί λογισμικού της Tesla κερδίζουν 175.000 δολ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Tesla υπήρξε πρωτοπόρος στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων. Τον τελευταίο καιρό, έχει μειώσει τις τιμές των αυτοκινήτων της για τα Model S και Model X καθώς αντιμετωπίζει περισσότερο ανταγωνισμό στην αγορά των EV. Έχει επίσης εισέλθει στην κατηγορία των ηλεκτρικών φορτηγών με το Cybertruck της. Σύμφωνα με τα δεδομένα της αίτησης βίζας από τα τέλη του 2020 έως τα μέσα του 2021, οι μηχανικοί ανάπτυξης λογισμικού προσωπικού μπορούν να κερδίσουν πάνω από 175.000 δολάρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.