ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΔΝΤ για Ηνωμένο Βασίλειο: Tα δημοσιονομικά μέτρα του «ίσως να αυξήσουν την ανισότητα»

«Παρακολουθούμε στενά τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και συνεργαζόμαστε με τις αρχές»

ΔΝΤ για Ηνωμένο Βασίλειο: Tα δημοσιονομικά μέτρα του «ίσως να αυξήσουν την ανισότητα»

Τα δημοσιονομικά μέτρα που υιοθετεί η Βρετανία πιθανότατα θα αυξήσουν την κοινωνική ανισότητα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο παροχής πιο στοχευμένης υποστήριξης σε οικογένειες και επιχειρήσεις που έχουν πληγεί.

«Παρακολουθούμε στενά τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και συνεργαζόμαστε με τις αρχές», τόνισε ο εκπρόσωπος, σχολιάζοντας την πτώση της βρετανικής λίρας σε ιστορικό χαμηλό εν μέσω ανησυχιών της αγοράς.

«Δεδομένων των αυξημένων πληθωριστικών πιέσεων σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, δεν συνιστούμε μεγάλα και μη στοχευμένα δημοσιονομικά πακέτα σε αυτή τη συγκυρία, καθώς είναι σημαντικό η δημοσιονομική πολιτική να μην λειτουργεί σε αντιπαράθεση με τη νομισματική πολιτική», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στην πρώτη αντίδρασή του για τις κυβερνητικές εξαγγελίες ο εκπρόσωπος στο ΔΝΤ.

Το ΔΝΤ κατανοεί ότι το «μεγάλο δημοσιονομικό πακέτο» της Βρετανίας είχε σκοπό να βοηθήσει τους κατοίκους να αντιμετωπίσουν τις υψηλότερες τιμές ενέργειας και να τονώσουν την ανάπτυξη μέσω φορολογικών περικοπών και μέτρων προστασίας, αλλά τέτοια μέτρα θα μπορούσαν να βάλουν τη δημοσιονομική πολιτική σε αντιπαράθεση με τη νομισματική πολιτική, πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο προϋπολογισμός της 23ης Νοεμβρίου του Κwasi Kwarteng, θα παρέχει μια «πρώιμη ευκαιρία στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να εξετάσει τρόπους παροχής υποστήριξης πιο στοχευμένης και να επαναξιολογήσει τα φορολογικά μέτρα, ειδικά εκείνα που ωφελούν τους υψηλού εισοδήματος», κατέληξε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.