ΕΕΤΑΑ: Δείτε βήμα βήμα τη διαδικασία για την αίτηση στους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής

ΕΕΤΑΑ: Δείτε βήμα βήμα τη διαδικασία για την αίτηση στους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στην ΕΕΤΑΑ σχετικά με το πρόγραμμα των παιδικών σταθμών ΕΣΠΑ.

Δικαίωµα συµµετοχής έχουν οι εργαζόµενες (µισθωτές ή αυτοαπασχολούµενες) και οι άνεργες. Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή, οικονοµική κατάσταση (οικογενειακό εισόδηµα φορολογικούμέτους 2020) και η κατάσταση απασχόλησης.

Οι ενδιαφερόµενες εφόσον επιλεγούν µε σειρά µοριοδότησης, λαµβάνουν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher) προκειµένου οι ίδιες να επιλέξουν το Φορέα/Δοµή που επιθυµούν να φιλοξενηθεί το τέκνο τους.

Η αίτηση για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ υποβάλλεται ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της ΕΕΤΑΑ www.eetaa.gr ή στο paidikoi.eetaa.gr («Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων»). Η διαπίστευση για την υποβολή της αίτησης γίνεται με τη χρήση κωδικών-διαπιστευτηρίων της ΓΓΠΣΔΔ (κωδικοί TaxisNet) αποκλειστικά της αιτούσας και όχι με τους κωδικούς του/της συζύγου/συντρόφου με σύμφωνο συμβίωσης ή άλλου προσώπου.

Ως εκ τούτου, η αιτούσα θα πρέπει να γνωρίζει τους προσωπικούς της κωδικούς TaxisNet (username, password). Αίτηση από άνδρα γίνεται δεκτή μόνο στις περιπτώσεις που είναι: α) χήρος ή β) κάτοχος δικαστικής απόφασης επιμέλειας, συνεπιμέλειας, συμπαράστασης παιδιού ή Ατόμου με Αναπηρία (ΑμεΑ).

Εφεξής όπου γίνεται αναφορά σε «αιτούσα» «μητέρα», νοούνται αντιστοίχως και: α) άνδρες που βρίσκονται σε χηρεία β) γυναίκες και άνδρες στις οποίες έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια/συμπαράσταση παιδιού ή Ατόμου με Αναπηρία (ΑμεΑ).

Στην περίπτωση που η αιτούσα είναι έγγαμη ή με σύμφωνο συμβίωσης απαιτείται επίσης και η συναίνεση του ετέρου μέλους (συζύγου/συντρόφου) για τη χρήση οικονομικών του στοιχείων στον υπολογισμό του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος.

Η συναίνεση του ετέρου μέλους γίνεται μέσω της ίδιας εφαρμογής «Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων» με τη χρήση των δικών του κωδικών-διαπιστευτηρίων της ΓΓΠΣΔΔ (κωδικοί TaxisNet). Η ΕΕΤΑΑ διασυνδέεται με το Κέντρο Διαλειτουργικότητας (ΚΕΔ) της ΓΓΠΣΔΔ για την άντληση στοιχείων και δικαιολογητικών από τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ, του ΟΑΕΔ, του Μητρώου Πολιτών, ΕΡΓΑΝΗ, της ΗΔΙΚΑ ΑΕ κ.λπ.

Αν η άντληση των στοιχείων μέσω των διεπαφών δεν καταστεί δυνατή π.χ. λόγω μη ταυτοποίησης ή αν υπάρχει διαφωνία με τα επιστρεφόμενα στοιχεία, η αιτούσα υποβάλλει μέσω της εφαρμογής τα αντίστοιχα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά, με τη διαδικασία της επισύναψης αρχείου pdf (upload).

Η διαδικασία της επισύναψης δικαιολογητικού ακολουθείται και στην περίπτωση που δεν υπάρχει διεπαφή για την άντλησή του π.χ. πιστοποιητικά για τις αλλοδαπές ή τα Ατομα με Αναπηρία. Η αίτηση συμμετοχής ολοκληρώνεται και θεωρείται υποβληθείσα όταν επιλεγεί η «Οριστική υποβολή αίτησης». Δεν απαιτείται καμία άλλη ενέργεια εκ μέρους της αιτούσας. Δεν γίνονται αποδεκτές και δεν εξετάζονται αιτήσεις που αποστέλλονται με mail ή ταχυδρομικώς ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier).

Για οποιοδήποτε πρόβλημα, μπορείτε να στείλετε e-mail στη διεύθυνση: helpdeskenarmonisi @ eetaa.gr

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Α) Αίτηση: Είσοδος με διαπιστευτήρια TaxisNet (της αιτούσας/αιτούντος)

Υπενθυμίζουμε ότι αίτηση από άνδρα γίνεται δεκτή μόνο στην περίπτωση που είναι χήρος ή κάτοχος δικαστικής απόφασης επιμέλειας/συνεπιμέλειας/συμπαράστασης παιδιού ή Ατόμου με Αναπηρία (ΑμεΑ) Β) Συναίνεση ετέρου μέλους (συζύγου/συντρόφου): Είσοδος με διαπιστευτήρια TaxisNet (του ετέρου μέλους) ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ Λειτουργίες εφαρμογής – Επιλογή «Αποθήκευση»: Αποθηκεύστε όσο συχνά επιθυμείτε τα στοιχεία της αιτούσας και τα στοιχεία του/των παιδιού/παιδιών.

– Μηνύματα σφαλμάτων: Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης υποχρεωτικών στοιχείων ή εσφαλμένης εισαγωγής εμφανίζονται μηνύματα σφαλμάτων. Φροντίστε να συμπληρώσετε σωστά την αίτηση ώστε αυτά να απαλειφθούν.

– Στην ενότητα ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ δείτε τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την αξιολόγηση της αίτησης. Για τα δικαιολογητικά που τα στοιχεία τους αντλούνται από διεπαφές δεν απαιτείται επισύναψη. Για τα υπόλοιπα επιλέξτε «Επισύναψη δικαιολογητικού».

Δικαιολογητικά με μπλε εικονίδιο: Απαιτείται επισύναψη. Δικαιολογητικά με λευκό εικονίδιο: Δεν απαιτείται επισύναψη, έγινε άντληση στοιχείων από την αντίστοιχη διεπαφή. Δικαιολογητικά με κόκκινο πλαίσιο: Δεν μπορείτε να επισυνάψετε δικαιολογητικά, θα πρέπει να τακτοποιήσετε τις εκκρεμότητες σας στις αντίστοιχες υπηρεσίες (ΕΡΓΑΝΗ, ΟΑΕΔ, ΑΑΔΕ) και να ξαναγίνει άντληση στοιχείων (με διόρθωση της αίτησης και οριστικοποίηση ξανά)

– Οταν είστε έτοιμες για την οριστική υποβολή της αίτησης, μεταβείτε στην ενότητα ΥΠΟΒΟΛΗ.

Επιλέξτε την επιλογή «Αποδοχή όρων της πρόσκλησης». o Επιλέξτε την επιλογή «Οριστική υποβολή αίτησης».

Οι επιλογές αυτές παραμένουν απενεργοποιημένες όσο στα στοιχεία της αίτησης (της αιτούσας και παιδιού/παιδιών) υπάρχουν μηνύματα σφαλμάτων.
Αν είστε Εγγαμη ή Με Σύμφωνο Συμβίωσης απαιτείται η «Συναίνεση ετέρου μέλους (συζύγου/συντρόφου). Το έτερο μέλος (σύζυγος/σύντροφος) πρέπει να μπει στην εφαρμογή να επιλέξει στην αρχική σελίδα την επιλογή «Συναίνεση» και να συνεχίσει δίνοντας τους δικούς του κωδικούς TaxisNet.
Η αίτηση συμμετοχής ολοκληρώνεται και θεωρείται υποβληθείσα όταν επιλεγεί η «Οριστική υποβολή αίτησης». Δεν απαιτείται καμία άλλη ενέργεια εκ μέρους σας.

– Διόρθωση στοιχείων αίτησης:

Μετά την οριστική υποβολή της αίτησης, έχετε τη δυνατότητα να κάνετε αλλαγές στα στοιχεία της αίτησης για περιορισμένο αριθμό διορθώσεων.

  • Επιλέξτε την επιλογή «Διόρθωση στοιχείων αίτησης». o Διορθώστε τα στοιχεία που είναι λανθασμένα, και επαναλάβετε την διαδικασία οριστικοποίησης.
  • ΠΡΟΣΟΧΗ! Ηλεκτρονική αίτηση που δεν είναι οριστικοποιημένη έως τη λήξη της προθεσμίας εκλαμβάνεται ως μη υποβληθείσα αίτηση. Στην περίπτωση διορθώσεων υποβληθείσα εκλαμβάνεται η τελευταία οριστικοποιημένη. – Παλαιά, μη υποστηριζόμενα, λειτουργικά συστήματα (π.χ. Windows XP) ή παλαιές εκδόσεις φυλλομετρητών (browsers) μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην υποβολή της αίτησης. Φροντίστε να έχετε τελευταίες εκδόσεις φυλλομετρητών. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Α.Ε. 2/10 – Για οποιοδήποτε πρόβλημα, μπορείτε να στείλετε e-mail στη διεύθυνση: helpdeskenarmonisi @ eetaa . gr

Διεπαφές

Πολλά από τα στοιχεία που απαιτούνται στην αίτηση θα συμπληρώνονται αυτόματα από τις διεπαφές μέσω του ΚΕΔ. Στην περίπτωση διαφωνίας με τα επιστρεφόμενα στοιχεία ή μη άντλησης στοιχείων λόγω μη ταυτοποίησης, συμπληρώστε τα στοιχεία και επισυνάψτε τα αντίστοιχα δικαιολογητικά.

– Διεπαφή Μητρώο Πολιτών:

Επιστρέφονται η Οικογενειακή κατάσταση και τα παιδιά της αιτούσας. Η οικογενειακή κατάσταση προκύπτει από την οικογενειακή μερίδα όπου η αιτούσα έχει κανονική ενεργή εγγραφή. Ενδέχεται να υπάρχουν λάθη λόγω ατελών ή λανθασμένων δεδομένων στο Δημοτολόγιο. Σε περίπτωση αναντιστοιχίας επιλέξτε την τρέχουσα οικογενειακή σας κατάσταση από τη λίστα Οικογενειακή κατάσταση της αιτούσας. Τα Παιδιά της αιτούσας προκύπτουν από όλες τις οικογενειακές μερίδες όπου εμφανίζεται η αιτούσα.

Σε περίπτωση που κάποιο παιδί εμφανίζεται σε παραπάνω μερίδες με κάποιο διαφορετικό στοιχείο (π.χ. ημ/νία Γέννησης ή Ονομα), τότε θα εμφανίζεται πολλαπλές φορές στην λίστα αποτελεσμάτων. Παρακαλούμε διαγράψτε τις περιττές εγγραφές ή προσθέστε το/τα παιδί/παιδιά σας και τα εξαρτώμενα μέλη με τα σωστά στοιχεία. Εάν θέλετε να διορθώσετε ένα στοιχείο του παιδιού (το Ονομα ή την Ημ. Γέννησης) θα πρέπει να διαγράψετε την εγγραφή που επέστρεψε το Μητρώο Πολιτών και να προσθέσετε το παιδί με τα σωστά στοιχεία. Στην λίστα πρέπει να εμφανίζονται όλα τα παιδιά της αιτούσας (και τα εξαρτώμενα μέλη). Από τη λίστα των παιδιών επιλέξτε για ποιό παιδί/παιδιά υποβάλλεται η αίτηση. Σε περίπτωση προσθήκης ή διαγραφής παιδιού απαιτείται η επισύναψη του/των Πιστοποιητικών Οικογενειακής κατάστασης, στα οποία αναφέρονται τα παιδιά. – Διεπαφή ΑΑΔΕ: Επιστρέφονται τα εισοδήματα της αιτούσας. Στην περίπτωση που είστε έγγαμη ή με σύμφωνο συμβίωσης επιστρέφεται και το ΑΦΜ του ετέρου μέλους – εάν δεν είναι συνδεδεμένα απαιτείται η συμπλήρωση του ΑΦΜ του ετέρου μέλους. Τα εισοδήματα του ετέρου μέλους αντλούνται μόνο μετά την Συναίνεση του (από την αρχική σελίδα της εφαρμογής και την επιλογή «Συναίνεση»).

Για τα εισοδήματα της αιτούσας / του ετέρου μέλους / παιδιού δεν απαιτείται επισύναψη δικαιολογητικών.

– Διεπαφές για την Απασχόληση: Επιστρέφονται στοιχεία από την Εργάνη για τους Μισθωτούς, από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου για τους Μόνιμους/Αορίστου χρόνου και τον ΟΑΕΔ για την ανεργία και ως εκ τούτου δεν απαιτείται η επισύναψη δικαιολογητικού για αυτές τις κατηγορίες απασχόλησης / ανεργίας. Σε διαφορετική περίπτωση επιλέξτε από την λίστα Απασχόληση και επισυνάψτε τα αντίστοιχα δικαιολογητικά. Για την άντληση στοιχείων ανεργίας του συζύγου/συντρόφου ΣΣ απαιτείται η Συναίνεσή του.

Ακολουθεί περιγραφή των στοιχείων και των δικαιολογητικών που απαιτούνται για την συμπλήρωση της αίτησης, ανεξάρτητα από το αν κάποια από αυτά θα αντλούνται από διεπαφές και δεν θα απαιτείται η επισύναψη του αντίστοιχου δικαιολογητικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναλυτικά η οδηγίες για την αίτηση βημα βήμα και τι συμπληρώνουμε στα πεδία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.