ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Πάτρα: Οριοθετήθηκε η μεγάλη φωτιά στον Προφήτη Ηλία (upd4)

Εκκενώθηκαν προληπτικά σπίτια και επιχειρήσεις

Πάτρα: Οριοθετήθηκε η μεγάλη φωτιά στον Προφήτη Ηλία (upd4)

(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 13:41) Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οριοθετήθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 13:00 σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, και ειδικότερα κοντά στην περιμετρική οδό της Πάτρας.

«Ευτυχώς την προλάβαμε την φωτιά και δεν προχώρησε. Βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ευτυχώς δεν κάηκε κάποιο σπίτι, την προλάβαμε», δήλωσε σε ιστοσελίδα, ο Κωνσταντίνος Πελετίδης δήμαρχος Πάτρας.

Νωρίτερα, εκκενώθηκαν προληπτικά σπίτια και επιχειρήσεις στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, καθώς είχε δοθεί εντολή.


(Ανανέωση 14:27) Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή του Προφήτη Ηλία στην Πάτρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δόθηκε εντολή από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την προληπτική εκκένωση κατοικιών και επιχειρήσεων που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της φωτιάς.

Κάτοικοι και εργαζόμενοι θα μεταφερθούν στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων του κλειστού γηπέδου «Τόφαλος», ενώ τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα έχουν ξεκινήσει τις ρίψεις νερού πάνω από το πύρινο μέτωπο.

Οι αστυνομικοί έχουν εντολές να απομακρύνουν κατοίκους από τα σπίτια τους και στις οδούς Αρτεμισίου και Διοδώρου, ενώ προς εκκένωση είναι και το Βελβίτσι στην περιοχή Μανδήλω. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στην οδό Αρτεμισίου.

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. έχει διακόψει την κυκλοφορία στην οδό πανεπιστημίου έως και στην Θεοφράστου.

Επί τόπου επιχειρούν 30 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρο και εννέα οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.


(Αρχικό κείμενο) Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12:30 σήμερα Πέμπτη 29 Ιουλίου σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, κοντά στην περιμετρική οδό της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και στην περιοχή επιχειρούν περίπου 15 οχήματα.

Παράλληλα, έχει ζητηθεί η συνδρομή των εναέριων μέσων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.