ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η ΕΛ.ΣΤΑΤ «μειώνει» την ανεργία για χάρη της κυβέρνησης: «Εξαφάνισε» τους μισούς ανέργους

«Έχουμε 1.109.366 άνεργους» λέει ο ΟΑΕΔ - 624.858 «είδε» η ΕΛ.ΣΤΑΤ

Η ΕΛ.ΣΤΑΤ «μειώνει» την ανεργία για χάρη της κυβέρνησης: «Εξαφάνισε» τους μισούς ανέργους

Ξεπερνά κάθε όρια η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς πανηγυρίζει με ψεύτικα στοιχεία για την δήθεν μείωσης της ανεργίας!

Τον Δεκέμβριο του 2021, στο μητρώο του ΟΑΕΔ ήταν εγγεγραμμένα 1.109.366 άτομα, αυξημένα κατά 1,63% -ή 17.748- σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Όμως, η κυβέρνηση σκόπιμα παραπλανά, με τη βοήθεια των φίλιων μέσων μαζικής ενημέρωσης, την κοινή γνώμη, προτάσσοντας τα… γκάλοπ που διενεργεί η Ελληνική Στατιστική Αρχή, τα οποία είναι εκτός πραγματικότητας: Για τον Νοέμβριο του 2021, η ΕΛ.ΣΤΑΤ. ανακοίνωσε προχθές ότι ο αριθμός των ανέργων είναι μόλις 624.858, δηλαδή σχεδόν οι μισοί!

Η απόκλιση μεταξύ των εγγεγραμμένων ανέργων και των αλλοπρόσαλλων μετρήσεων της Ανεξάρτητης Αρχής έφτασε πλέον στα 466.760 άτομα! Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ, το πραγματικό ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα δεν είναι 13,3%, αλλά έχει εκτιναχθεί στο 24%!

Μεγάλη αύξηση παρατηρείται, παράλληλα, στον αριθμό των επιδοτούμενων ανέργων, που ανέρχονται για τον Δεκέμβριο σε 219.039, λόγω των 105.802 ανέργων εποχικών τουριστικών επαγγελμάτων. Οι άνδρες ανέρχονται σε 93.028 (42,47%) και οι γυναίκες σε 126.011 (57,53%).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εξαιρετικά υψηλός παραμένει και ο αριθμός των μακροχρόνια ανέργων: Από το σύνολο των εγγεγραμμένων στο μητρώο που αναζητούν εργασία, 579.400 είναι άνεργοι για διάστημα άνω των 12 μηνών (ένας χρόνος). Τέλος, οι άνδρες ανέρχονται σε 400.328 (36,39%) και οι γυναίκες σε 699.771 (63,61%).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.