ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Άρειος Πάγος: Συνταγματική η αθώωση των «πρωταγωνιστών» της Τρ. Πειραιώς λόγω… ασυλίας τραπεζιτών

Άρειος Πάγος: Συνταγματική  η αθώωση των «πρωταγωνιστών» της Τρ. Πειραιώς λόγω… ασυλίας τραπεζιτών

Με απόφαση του Πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου, που συνεδρίασε την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου προκειμένου να εξετάσει το θέμα του απαλλακτικού βουλεύματος του Εφετείου Αθηνών για το σκάνδαλο της Τρ. Πειραιώς, μετά από σχετική αίτηση αναίρεσης που είχε υποβληθεί, οι κατηγορούμενοι επί της αρχής δικαιώνονται, καθώς το σχετικό τριμελές τμήμα έκρινε με πλειοψηφία 2-1 την υπόθεση ως συνταγματική!

Όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος, και μεταδίδει ιστοχώρος, που λόγω μη ομοφωνίας δεν κλείνει οριστικά την υπόθεση αλλά την παραπέμπει στην Ολομέλεια, η συνεδρίαση του πολιτικού τμήματος ήταν …δύσκολη, με διαφωνίες να εκφράζονται!

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορούμενοι- πρωταγωνιστές του τραπεζικού σκανδάλου είχαν αθωωθεί τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο βαθμό, όχι λόγω έλλειψης στοιχείων, αλλά λόγω της νομοθεσίας της κυβέρνησης να παράσχει ασυλία στους τραπεζίτες!

Θέτοντας ως προϋπόθεση για την άσκηση δίωξης την έγκληση της διοίκησης της τράπεζας, που ουδέποτε ασκήθηκε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, το τελικό αποτέλεσμα σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες δεν αφήνει περιθώρια για δεύτερες σκέψεις ή αμφιβολίες καθώς η Ολομέλεια, στην οποία εκτός των αναιρέσεων (και για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο) θα κριθεί επί της ουσίας η κυρία υπόθεση της συνταγματικότητας του νόμου για την ασυλία των τραπεζιτών, κατά πάσα πιθανότητα θα δικαιώσει την κυβέρνηση και θα κλείσει οριστικά και διά παντός το ζήτημα των εκκρεμών υποθέσεων των τραπεζιτών και των συμπρωταγωνιστών τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.