Κάτι σαν τις εκπτώσεις θα είναι από την 1η Αυγούστου τα εστιατόρια, αφού οι πελάτες θα βλέπουν δυο καταλόγους. Πριν και μετά την μείωση του ΦΠΑ. Μάλλον θα υπάρξει μπέρδεμα και σύγχυση στους καταναλωτές, αλλά προς το παρόν, μόνο ανακούφιση προκαλεί η μείωση του ΦΠΑ.

Με… ηλεκτρονικό τρόπο φαίνεται πως δόθηκε το τελικό «ok» από τους εκπροσώπους των δανειστών για να προχωρήσει η κυβέρνηση στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%. Οπως αναφέρει ο «Τύπος της Κυριακής» ο Ματίας Μορς, που εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ήταν εκείνος που έστειλε το τελικό email προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, αλλά και τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, Σταύρο Παπασταύρου.

Μάλιστα, η εφημερίδα καταγράφει πως ο κ. Μορς είναι και «νυχτοπούλι» καθώς το email εστάλη λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα. Σημειώνεται, επίσης, πως, ακόμη και την τελευταία στιγμή, στο κείμενό του ο εκπρόσωπος της ΕΕ δε έκρυβε την επιφυλακτικότητά του για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, αλλά η συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τον ανάγκαζε να γνωμοδοτήσει θετικά για την εφαρμογή του μέτρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr