ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Oι πολυεθνικές γυρίζουν την πλάτη στην Ελλάδα – Μεταφέρονται παραγωγικές μονάδες σε άλλες χώρες

Oι πολυεθνικές γυρίζουν την πλάτη στην Ελλάδα – Μεταφέρονται παραγωγικές μονάδες σε άλλες χώρες

Στη μακρά αλυσίδα αποχώρησης- περιορισμού παραγωγικών μονάδων πολυεθνικών ομίλων από την Ελλάδα έρχεται να προστεθεί η απόφαση της νέας ιδιοκτήτριας, της Upfield, του εργοστασίου της Ελαΐς στην Πειραιώς για την μεταφορά της γραμμής παραγωγής στο εξωτερικό.

Ο τερματισμός λειτουργίας παραγωγικών μονάδων πολυεθνικών στην Ελλάδα και η μεταφορά τους σε άλλες χώρες έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο κορυφώθηκε με την κρίση και δυστυχώς συνεχίζεται.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς σε μια περίοδο που η χώρα χρειάζεται πολλές επενδύσεις, η υψηλή φορολογία, το τεράστιο ασφαλιστικό κόστος, η γραφειοκρατία και το αφιλόξενο περιβάλλον για το επιχειρείν παραμένουν τα μεγάλα εμπόδια που αποτρέπουν τις επενδύσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.