ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Α’ κατοικία: «Μπαράζ» πλειστηριασμών τους επόμενους μήνες – Πάνω από 50.000 χρήστες έχουν μπει στην πλατφόρμα

Α’ κατοικία: «Μπαράζ» πλειστηριασμών τους επόμενους μήνες – Πάνω από 50.000 χρήστες έχουν μπει στην πλατφόρμα

Αυξάνεται ο ρυθμός των πλειστηριασμών ακινήτων, καθώς μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους έχουν προγραμματιστεί περίπου 2.400. Να σημειωθεί, πως ο αριθμός τους έως και το τέλος του Ιανουαρίου αναμένεται να ξεπεράσει τις 5.500 και να αυξηθεί τους επόμενους μήνες.

Το γεγονός – ορόσημο για την αύξηση των πλειστηριασμών είναι η λήξη της ισχύος της ρύθμισης για την προστασία της πρώτης κατοικίας τον ερχόμενο Απρίλιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τον Νοέμβριο του 2017 έως σήμερα έχουν ξεκινήσει 51.000 πλειστηριασμοί, εκ των οποίων έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι 32.000.

Από τους υπόλοιπους που ανακοινώθηκαν 700 δεν έγιναν καθώς οι οφειλέτες προχώρησαν σε πληρωμή των χρεών τους, 5.500 βρίσκονται σε αναμονή και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν εντός του επόμενου τρίμηνου, ενώ 13.000 είναι σε αναστολή καθώς είτε τα δάνεια πουλήθηκαν σε funds (1/3), είτε οι οφειλέτες μπήκαν σε ρύθμιση του νόμου Κατσέλη (20% των περιπτώσεων), είτε ρύθμισαν απευθείας με τις τράπεζες (περισσότερο από το 1/3 των περιπτώσεων).

Την ίδια ώρα πάντως, αυξάνονται και οι αιτήσεις ένταξης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα προστασίας της πρώτης κατοικίας. Συγκεκριμένα έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία προετοιμασίας της αίτησης για ένταξη 34.397 χρήστες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα και συναίνεσαν στην άρση φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου 51.591 χρήστες, ενώ έχουν υποβληθεί 795 αιτήσεις και διαβιβαστεί στις τράπεζες και έχουν δοθεί 177 προτάσεις ρύθμισης από τις τράπεζες. Αποδεκτές έχουν ήδη γίνει 36 προτάσεις και έχει εγκριθεί για 17 πολίτες κρατική επιδότηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.