Χρυσή Βίζα: Επέλαση των Κινέζων στην ελληνική αγορά ακινήτων – Χαμηλώνουν τα όρια της επένδυσης

Χρυσή Βίζα: Επέλαση των Κινέζων στην ελληνική αγορά ακινήτων – Χαμηλώνουν τα όρια της επένδυσης

Χαμηλώνουν τα όρια της επένδυσης σε ακίνητα για την απόκτηση Χρυσής Βίζας σε συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας από τους πολίτες τρίτων χωρών.

Σήμερα όσοι κυνηγούν την Golden Visa στη χώρα θα πρέπει να επενδύσουν σε ακίνητα αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ.

Ο νέος αναπτυξιακός νόμος «Επενδύω στην Ελλάδα» αλλάζει το τοπίο.

Προβλέπει ότι με κοινή απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Οικονομικών, το ύψος επένδυσης σε ακίνητη περιουσία για παροχή άδειας διαμονής (golden visa), μπορεί να αναπροσαρμόζεται καθώς και να καταρτίζονται κατάλογοι περιοχών της επικράτειας, με τουλάχιστον πενταετή διάρκεια , για τις οποίες δύναται να ισχύει διαφοροποίηση ως προς το ύψος της επένδυσης.

Για τον καθορισμό του ύψους της επένδυσης θα λαμβάνονται υπόψη στοιχεία, όπως η αναπτυξιακή στόχευση, η τουριστική ανάπτυξη, η γεωγραφική θέση καθώς και οι εμπορικές ή αντικειμενικές αξίες των ευρισκόμενων στις περιοχές αυτές ακινήτων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το όριο της επένδυσης σε ακίνητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ( Αχαΐα , Αιτωλοακαρνανία , Ηλεία ) θα είναι μικρότερο των 250.000 ευρώ.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, το χαμηλότερο όριο επένδυσης θα αποτελέσει βασικό κίνητρο για τους επενδυτές.

Η κτηματαγορά της Δυτικής Ελλάδας θα αναπτυχθεί και παράλληλα θα στηριχτεί η οικονομία σε μια Περιφέρεια που το χρονικό διάστημα 2009-2018 το ετήσιο ΑΕΠ μειώθηκε κατά 25%. Επίσης η αναθέρμανση της ανύπαρκτης κτηματαγοράς για 10 χρόνια σε πολλές Περιφέρειες της χώρα, η ανοικοδόμηση καθώς και οι ανακαινίσεις ακινήτων στην εκάστοτε περιοχή εκτιμάται ότι θα δώσουν πνοή στα επαγγέλματα που σχετίζονται με την οικοδομή, ενώ θα αποτελέσει αρωγό νέων υποδομών και νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Τα κεφάλαια που έχουν εισρεύσει στην χώρα μας μέσω του προγράμματος της χορήγησης αδειών παραμονής υπερβαίνουν τα 2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το 2019 εκδόθηκαν συνολικά 2.239 νέες άδειες, μια αύξηση της τάξεως του 22% έναντι των 1.833 αδειών που είχαν εκδοθεί το 2018. Οι Κινέζοι πρωταγωνιστούν στην ελληνική κτηματαγορά με το μερίδιό τους να αυξάνεται ακόμα περισσότερο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Επτά στις δέκα άδειες παραμονής και συγκεκριμένα 4.371 επί συνόλου 6.304 εκδόθηκαν για λογαριασμό Κινέζων αγοραστών. Το αντίστοιχο ποσοστό πριν από ένα χρόνο βρισκόταν σχεδόν στο 60% και, σύμφωνα με ειδικούς του κλάδου, εκτιμάται ότι θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο φέτος, καθώς πλέον σχεδόν το 75%-80% των συναλλαγών που σχετίζονται με τη «χρυσή βίζα» γίνεται από τους πολίτες της Χώρας του Δράκου.

Οι Κινέζοι κάνουν χρυσές δουλειές στην Ελλάδα αφού συστήνουν ΙΚΕ, αγοράζουν διαμερίσματα ακόμη και ολόκληρες πολυκατοικίες και στη συνέχεια πωλούν τα ακίνητα σε συμπατριώτες τους που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τη χρυσή βίζα.

Από το 2014 που ξεκίνησε το πρόγραμμα της Golden Visa 4.371 Κινέζοι απέκτησαν άδεια διαμονής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι Τούρκοι με 487 άδειες και στην τρίτη θέση συναντάμε τους Ρώσους με 382 χρυσές βίζες. Δυναμική εμφάνιση έχουν κάνει το τελευταίο διάστημα στην κτηματαγορά οι Λιβανέζοι οι οποίοι βρίσκονται στην τέταρτη θέση και ακολουθούν με μικρή διαφορά οι Αιγύπτιοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.