Εδώ που φτάσαμε ή τα μπλόκα θα «σπάσουν» ή η κυβέρνηση…

Σούπερ μάρκετ: Από αύριο το νέο ωράριό – Δείτε αναλυτικά

Σούπερ μάρκετ: Από αύριο το νέο ωράριό – Δείτε αναλυτικά

Αλλάζει από αύριο το πρωί το ωράριο των σούπερ μάρκετ…

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης το νέο ωράριο θα είναι 7 το πρωί με 10 το βράδυ τις καθημερινές και 9 το πρωί με 5 το απόγευμα της Κυριακής.

Μάλιστα σήμερα θα εκδοθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, που θα προβλέπει και το θέμα της διεύρυνσης του ωραρίου και αυστηρά πρόστιμα για όσους αισχροκερδούν.

Σε ό,τι αφορά στα αντισηπτικά επανέλαβε ότι από την Παρασκευή ξεκινάει η παράδοση μιας μεγάλης παραγωγής αντισηπτικών ενώ με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπεται και η απλοποίηση των διαδικασιών για την εισαγωγή αιθυλικής αλκοόλης οπότε θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η παραγωγή και η τροφοδοσία της αγοράς.

Ο υπουργός σημείωσε, ακόμη, ότι έχουν καταγραφεί αποθέματα 1.250.000 τεμαχίων μασκών και έχουν γίνει και νέες παραγγελίες και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση εισαγωγές αυτών των απαραίτητων ειδών να κατασχεθούν στα τελωνεία εφόσον έχουν δηλωθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. «Θα κατασχεθούν μόνο στην περίπτωση που δεν δηλωθούν για να μην υπάρχει καμία πιθανότητα αισχροκέρδειας», όπως διευκρίνισε.

Με τη δημοσίευση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου θα υπάρχει εξουσιοδότηση στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για μεγάλα πρόστιμα, συνέχισε ο υπουργός, «και θα μπορέσουν να μπουν τα πρώτα πρόστιμα σε αυτούς που το έχουν παρακάνει».

Ο ίδιος συνέχισε ότι, μέχρι σήμερα που εκδίδεται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, μπορούσε να πουλάει κάποιος όσο ήθελε αλλά είναι ανήθικη η πράξη. Ωστόσο πλέον θα υπάρχει πρόβλεψη για την αισχροκέρδεια.

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε τις ελληνικές εταιρείες που δεν έκαναν καμία αύξηση στα προϊόντα τους, σε αυτή την περίοδο, ενώ ανέφερε σχετικά με τη λειτουργία των λαϊκών αγορών: «Πολλοί ρωτάνε γιατί δεν κλείνουν οι λαϊκές αγορές. Μας απασχόλησε αλλά στις λαϊκές ψωνίζει πολύς κόσμος κι αυτός ο κόσμος θα προστεθεί στα σούπερ μάρκετ και επιπλέον επειδή είναι σε ανοικτό χώρο, υγειονομικά κρίθηκε ότι δεν χρειάζεται να κλείσουν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.