ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ύφεση-σοκ 7% βλέπει για την Ελλάδα γνωστός Οίκος αξιολόγησης – «Αδυναμία των τραπεζών να υποστηρίξουν την οικονομία»

Ύφεση-σοκ 7%  βλέπει για την Ελλάδα γνωστός Οίκος αξιολόγησης –  «Αδυναμία των τραπεζών να υποστηρίξουν την οικονομία»

Σε αναθεώρηση επί τα χείρω των προβλέψεών της για την ύφεση στην Ελλάδα το 2020, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Scope Ratings, λόγω της πανδημίας το κορωνοϊού.

Ειδικότερα, ο γερμανικός οίκος αξιολόγησης τοποθετεί πλέον την πρόβλεψή του για την πραγματική ανάπτυξη στο -7%, ενώ πριν από σχεδόν δέκα ημέρες, εκτιμούσε ότι η ύφεση δεν θα ξεπερνούσε το 1%.

Σύμφωνα με τον οίκο, η Ελλάδα είναι ιδιαιτέρως εκτεθειμένη σε ένα σοκ στην οικονομία από την πανδημία, εξαιτίας της υψηλής εξάρτησης της ελληνικής οικονομίας από τον τουρισμό, που έχει ήδη δεχθεί ισχυρό πλήγμα, αλλά και λόγω του υψηλού ποσοστού των αυτοαπασχολούμενων στην χώρα.

Για τις τράπεζες, αναφέρει πως η αδύναμη κερδοφορία τους και το ακόμη υψηλό επίπεδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων περιορίζουν τις ικανότητες τους να υποστηρίξουν την οικονομία, αναφέρει η Scope.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.