ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Θα «βρέξει» λεφτά: Οι συντάξεις και τα επιδόματα που καταβάλλονται ως την Παρασκευή

Θα «βρέξει» λεφτά: Οι συντάξεις και τα επιδόματα που καταβάλλονται ως την Παρασκευή

Θα «βρέξει» λεφτά αυτή την εβδομάδα, καθώς ολοκληρώνεται η καταβολή των συντάξεων για τους ασφαλισμένους ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και Δημοσίου, ενώ την Παρασκευή πληρώνονται μια σειρά από επιδόματα του ΟΠΕΚΑ.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 27 Μαΐου καταβάλλονται οι συντάξεις του ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑ.

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 29 Μαΐου, μαζί με το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ.

Την ίδια ημέρα θα καταβληθούν οι συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.

Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020.

Πληρωμή επιδομάτων

Την Παρασκευή 29 Μαΐου πληρώνονται από τον ΟΠΕΚΑ το επίδομα γέννησης, το επίδομα παιδιού Α21, τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ) και μια σειρά άλλων επιδομάτων όπως Στέγασης, Στεγαστικής Συνδρομής, ομογενών, ορεινών και μειονεκτικών περιοχών κ.α.

Ειδικά γι αυτή τη φορά, στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, πρώην ΚΕΑ, που έχουν παιδιά, θα καταβληθεί οικονομική ενίσχυση ύψους από 100 ως 300 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων μελών που υπάρχουν στο νοικοκυριό. Η προσαύξηση αφορά 100 ευρώ για το πρώτο ανήλικο μέλος και 50 ευρώ για κάθε επόμενο, μέχρι του ποσού των 300 ευρώ.

Σε ότι αφορά το επίδομα παιδιού Α21, οι δικαιούχοι θα λάβουν την δεύτερη δόση του επιδόματος παιδιού για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Τέλος, για τους δικαιούχους του επιδόματος γέννησης, θα καταβληθεί η πρώτη δόση των 1.000 ευρώ για όσες αιτήσεις υποβλήθηκαν μέχρι 30 Απριλίου, ή υποβλήθηκαν τον Μάρτιο και εγκρίθηκαν αργότερα λόγω διασταυρώσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσοι πληρωθούν στις 29 Μαΐου την πρώτη δόση του επιδόματος γέννησης, θα λάβουν την δεύτερη δόση στις 30 Σεπτεμβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.