ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι 4 ηλεκτρικές συσκευές που «φουσκώνουν» τον λογαριασμό του ρεύματος

Δείτε ποιες είναι

Οι 4 ηλεκτρικές συσκευές που «φουσκώνουν» τον λογαριασμό του ρεύματος

Τις περισσότερες φορές, ο «φουσκωμένος» λογαριασμός του ρεύματος, οφείλεται σε ηλεκτρικές συσκευές που καταναλώνουν πολλή ενέργεια χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

Δείτε τέσσερις από αυτές που καταναλώνουν πάρα πολύ ρεύμα:

1. Πιστολάκι

Παρά το γεγονός ότι δεν το χρησιμοποιείτε ίσως καθημερινά και για πολύ ώρα, το πιστολάκι είναι μια συσκευή που είναι εξαιρετικά ενεργοβόρα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι το αντικαταστήσετε και αυτό με κάποιο άλλο πιο καινούργιο που θα έχει καλύτερη ενεργειακή κλάση.

2. Κλιματιστικά

Αν το χειμώνα επιλέγετε το κλιματιστικό για να ζεσταθείτε θα πρέπει να ξέρετε ότι είναι υπεύθυνο για τη δαπάνη αρκετών χρημάτων ετησίως σε κάθε νοικοκυριό. Φροντίστε τουλάχιστον να μην έχετε απώλειες από παράθυρα ή πόρτες.

3. Θερμοσίφωνας

Η πραγματική ποσότητα ενέργειας που ξοδεύετε όταν ανάβετε το θερμοσίφωνο έχει να κάνει με τον τύπο και το μέγεθός του αλλά και με το πόση ώρα τον έχετε αναμμένο. Είναι λοιπόν καλύτερο να μην τον αφήνετε αναμμένο για περισσότερο από 30-40 λεπτά ή να σκεφτείτε τη λύση του ηλιακού.

4. Φούρνος

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόκειται για μια ακόμη συσκευή που καταναλώνει πολύ ρεύμα οπότε την επόμενη φορά που θα πρέπει να ζεστάνετε το φαγητό σας σκεφτείτε αν έχετε μια εναλλακτική λύση. Επίσης προτιμήστε την ψηστιέρα για φαγητά που μπορούν να μαγειρευτούν εκεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.