Μείωση ενοικίων: «Εκπνέει» η προθεσμία για τις μισθώσεις Μαρτίου – Τι πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες

Η ασάφεια με τους ΚΑΔ Μαΐου

Μείωση ενοικίων: «Εκπνέει» η προθεσμία για τις μισθώσεις Μαρτίου – Τι πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες

Λήγει σήμερα η προθεσμία που έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να υποβάλουν, στη ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, τις δηλώσεις Covid που θα αποτυπώνουν μειώσεις ενοικίων που έγιναν τον περασμένο Μάρτιο.

Με βάση τις δηλώσεις αυτές, αφενός, θα «επικυρωθούν» οι αποζημιώσεις που έχουν ήδη καταβληθεί για τον περασμένο Μάρτιο, και αφετέρου, θα καταρτιστεί ο κατάλογος των ιδιοκτητών που θα αποζημιωθούν για τα «κουρέματα» του Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή των δηλώσεων Covid Μαρτίου είναι υποχρεωτική για όλους όσους έλαβαν τις αποζημιώσεις για τον συγκεκριμένο μήνα! Μάλιστα, στην περίπτωση που το αμελήσουν, θα κληθούν να επιστρέψουν τα χρήματα που έλαβαν. Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

-Οι μισθώσεις να φαίνονται ενεργές στο σύστημα Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης της ΑΑΔΕ.
-Ο εκμισθωτής-νομικό πρόσωπο να μην έχει δηλώσει διακοπή εργασιών στην ΑΑΔΕ.
-Ο μισθωτής-επιχείρηση να μην έχει δηλώσει διακοπή εργασιών στην ΑΑΔΕ.
-Ο μισθωτής-εργαζόμενος να τελεί σε αναστολή σύμβασης εργασίας για τον Απρίλιο.
Και τέλος, να πληρούνται οι λοιπές νόμιμες προϋποθέσεις.

Για τα «κουρέματα» του Μαΐου εκκρεμεί η έκδοση της υπουργικής απόφασης με τους ΚΑΔ που δικαιούνται, αυτόν τον μήνα, πλήρη απαλλαγή από τα ενοίκια.

Τα μηδενικά ενοίκια διατηρούνται για πέμπτο συνεχόμενο μήνα μόνο για τις επιχειρήσεις που παραμένουν με κατεβασμένα ρολά αλλά και για το λιανεμπόριο που άνοιξε εντός του Απριλίου. Ειδικότερα, όπως έχει ανακοινωθεί τα μηδενικά ενοίκια ισχύουν για τις επιχειρήσεις των κλάδων της εστίασης, του τουρισμού, του αθλητισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις επιχειρήσεις με μηδενικά ενοίκια περιλαμβάνονται και τα γυμναστήρια, τα κέντρα διασκέδασης, οι μουσικές σκηνές, οι παιδότοποι. Το μέτρο του «κουρέματος» δεν εφαρμόζεται αυτόν το μήνα, για τις πληττόμενες επιχειρήσεις οι οποίες τους τελευταίους μήνες πλήρωναν ενοίκιο το οποίο ήταν «κουρεμένο» κατά 40%. Οι εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή για ακόμη ένα μήνα θα πληρώσουν το 60% του ενοικίου για την κύρια κατοικία τους ή για την κατοικία του παιδιού τους που σπουδάζει σε άλλη πόλη μακριά από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.