ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Σε ισχύ από την 1η Ιουνίου ο νέος πτωχευτικός κώδικας – Τι γίνεται με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό (βίντεο)

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οφειλέτες

Σε ισχύ από την 1η Ιουνίου ο νέος πτωχευτικός κώδικας – Τι γίνεται με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό (βίντεο)

Μέσω της πλατφόρμας εξωδικαστικού συμβιβασμού, θα μπορεί να γίνει προσπάθεια ρύθμισης χρεών πριν την πτώχευση.

Με τον συγκεκριμένο τρόπο, μπορούν να ρυθμιστούν οι οφειλές σε Ταμεία, Εφορία και Τράπεζες, μέχρι και 240 δόσεις.

Προϋπόθεση να ρυθμιστούν όλες οι οφειλές και όχι μόνον οι οφειλές προς το δημόσιο.

Νέος πτωχευτικός κώδικας

Σε ισχύ τίθεται από την 1η Ιουνίου ο νέος πτωχευτικός κώδικας.

Μεταξύ άλλων, δεν προστατεύεται η α’ κατοικία, όποιος πτωχεύει χάνει όλη την περιουσία και διαγράφει τις οφειλές του ενώ εάν υπάρχει εισόδημα πάνω από το ακατάσχετο αυτό δεσμεύεται για 1 έως 3 έτη.

Για όσους έχουν εισόδημα 7.000€ – 17.500€ θα έχουν τη δυνατότητα γι παραμονή στο ακίνητο ως μισθωτής, με καταβολή ενοικίου για 12 έτη.

Σε αυτό, το κράτος θα επιδοτεί μέρος του ενοικίου (70€ – 210€) ενώ θα υπάρχει δυνατότητα επαναγοράς του ακίνητου μετά από 12 έτη.

Σημειώνεται ότι δεν προσμετρούνται τα ενοίκια που θα έχουν καταβάλλει οι άλλοτε ιδιοκτήτες του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.