ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Κοινωνικός Τουρισμός: Στο ΦΕΚ το πρόγραμμα διακοπών – Αναλυτικά οι δικαιούχοι (πίνακες)

Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Κοινωνικός Τουρισμός: Στο ΦΕΚ το πρόγραμμα διακοπών – Αναλυτικά οι δικαιούχοι (πίνακες)

Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε το πρόγραμμα επιδότησης διακοπών εργαζομένων, ανέργων και των οικογενειών τους για την περίοδο 2021 – 2022, με επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού.

Οπως επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας, σκοπός του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού είναι η πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και των οικογενειών τους, με την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών.

Παράλληλα, τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, θα δώσουν επιπλέον ώθηση στον ελληνικό τουρισμό, σε συνδυασμό με τη νέα δέσμη μέτρων στήριξης του κλάδου, που ανακοινώθηκε.

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι και άνεργοι που κατά το 2020:

  • Πραγματοποίησαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e – ΕΦΚΑ (τ. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) με εισφορές υπέρ Εργατικής Εστίας ή
  • έλαβαν 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
  • έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών ή
  • συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω ή
  • είναι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ

Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων οικονομικών, οικογενειακών και ασφαλιστικών κριτηρίων.

Ωφελούμενοι είναι:

  • Τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας άνω των 5 ετών και έως 18 ετών
  • Παιδιά 18 ετών και άνω ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας με οποιαδήποτε αναπηρία 67% και άνω
  • Σύζυγοι των δικαιούχων έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών

Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ, που θα «τρέξει» κατά την περίοδο 1η Αυγούστου 2021-31 Ιουλίου 2022, έχει προϋπολογισμό ύψους 30 εκατ. ευρώ, ποσό που καλύπτει 300.000 επιταγές.

Η διάρκεια διαμονής των δικαιούχων – ωφελουμένων ορίζεται από μία (1) έως έξι (6) διανυκτερεύσεις για όλες τις περιοχές της Ελλάδας, πλην των νήσων Λέσβου, Χίου, Σάμου, Λέρου και Κω και του Νομού Έβρου, όπου είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως δέκα (10) διανυκτερεύσεις.

Οι τιμές επιδότησης των ως άνω πινάκων προσαυξάνονται κατά 20% για τις διανυκτερεύσεις που θα πραγματοποιηθούν εντός του Αυγούστου 2021.

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΟΑΕΔ & ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ (ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2021) – (ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ, ΑΝΑ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ)

Η συμμετοχή του δικαιούχου ανά άτομο ανά διανυκτέρευση κυμαίνεται από 1 έως 11,5 ευρώ. Ειδικά στα νησιά Λέσβος, Χίος, Σάμος, Λέρος, Κως και στον νομό Έβρου οι εργαζόμενοι έχουν μηδενική συμμετοχή.

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΟΑΕΔ & ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ (ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2021 – ΙΟΥΛΙΟΣ 2022) – (ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ, ΑΝΑ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ)

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΟΑΕΔ & ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ (ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2021 – ΙΟΥΛΙΟΣ 2022)
ΛΕΣΒΟΣ, ΛΕΡΟΣ, ΣΑΜΟΣ, ΧΙΟΣ, ΚΩΣ & ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ
(ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ, ΑΝΑ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ)

​​​​​​​

Υπενθυμίζεται ότι ο κάτοχος του voucher πληρώνει το 1/3 της τιμής του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου, καθώς η συνολική έκπτωση φτάνει στο 66%. Τα υπολειπόμενα 2/3 της τιμής τα καλύπτουν ισομερώς ο ΟΑΕΔ και η ακτοπλοϊκή εταιρεία. Οι πολύτεκνοι και τα παιδιά πληρώνουν το 50% της τιμής του εισιτηρίου. Τα άτομα με αναπηρία άνω του 50% ταξιδεύουν δωρεάν.

ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
(ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ)

Οι τελικοί δικαιούχοι επιλέγονται με σύστημα μοριοδότησης. Προσοχή καθώς λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα του 2019 το οποίο είναι εκκαθαρισμένο.

  • 30 μόρια – για ετήσιο εισόδημα έως 10.000 ευρώ
  • 20 μόρια – για ετήσιο εισόδημα από 10.000 ευρώ – 20.000 ευρώ
  • 10 μόρια – για ετήσιο εισόδημα από 20.000 ευρώ – 30.000 ευρώ
  • 0 μόρια – για ετήσιο εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.