Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή αναδρομικών & αυξήσεων σε 200.000 συνταξιούχους – Ποιους αφορά

Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή αναδρομικών & αυξήσεων σε 200.000 συνταξιούχους – Ποιους αφορά

Στην τελική ευθεία εισήλθε η πληρωμή των αυξήσεων και αναδρομικών (από τον Οκτώβριο του 2019) σε 200.000 παλιούς και νέους συνταξιούχους με πάνω από 30 συντάξιμα έτη.

Εντός των ημερών ο ΕΦΚΑ θα ανακοινώσει επισήμως τις ημερομηνίες πληρωμών. Σχεδιάζεται με εμβόλιμη πληρωμή να καταβληθούν στις 30 Ιουνίου τα αναδρομικά 21 μηνών στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα που αποχώρησαν μετά την εφαρμογή του Κατρούγκαλου (Μάιος 2016) και έχουν περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης, ενώ οι συνταξιούχοι του Δημοσίου θα λάβουν τα αναδρομικά και την προσαύξηση στη σύνταξή τους με την προγραμματισμένη καταβολή της σύνταξης Ιουλίου (29 Ιουνίου).

Για τους παλιούς συνταξιούχους οι καταβολές έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στα τέλη Ιουλίου.

Οι μηνιαίες αυξήσεις στις συντάξεις κυμαίνονται από 12 έως έως 250 ευρώ τον μήνα και τα αναδρομικά έως 5.250 ευρώ. Στο Δημόσιο η μέση αύξηση είναι 71,90 ευρώ για τους απόστρατους και 74,56 ευρώ για πολιτικούς συνταξιούχους, ενώ τα ανώτατα ποσά φτάνουν τα 198 ευρώ και 450 ευρώ αντίστοιχα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στα ειδικά ταμεία, για παράδειγμα, καθώς και σε συνταξιούχους ΙΚΑ αλλά και σε ταμεία επιστημόνων (ΕΤΑΑ) προκύπτουν αυξήσεις έως και 220 ευρώ. Η μέση αύξηση, ωστόσο, για το σύνολο των κερδισμένων από τον επανυπολογισμό βγαίνει περίπου στα 70 ευρώ τον μήνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.