ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ακρίβεια και στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι: Πόσο στοιχίζουν βασιλόπιτα και κατσικάκι

Η βασιλόπιτα κέικ πωλείται στους φούρνους από 13 μέχρι 15 ευρώ το κιλό

Ακρίβεια και στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι: Πόσο στοιχίζουν βασιλόπιτα και κατσικάκι

Το κόστος του πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού έχει «εκτοξευτεί» καθώς οι τιμές έχουν αυξηθεί ακόμα και στα βασικά είδη.

Μέσα σε τρεις ημέρες, το αρνί και το κατσίκι αυξήθηκαν κατά ένα ευρώ. Έτσι για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων το αγοράσαμε 14,80 ευρώ ενώ την Πρωτοχρονιά θα κοστίσει 15,80 ευρώ το κιλό.

Το κόστος της παραδοσιακής βασιλόπιτας αποτελεί έναν ακόμη πονοκέφαλο για τους οικοδεσπότες, καθώς η τιμή της και φέτος παραμένει ύψη.

Η βασιλόπιτα κέικ πωλείται στους φούρνους από 13 μέχρι 15 ευρώ το κιλό, στα ζαχαροπλαστεία από 13,90 μέχρι 17 ευρώ και στα σούπερ μάρκετ ξεκινά από 11,71 και ξεπερνά τα 13 ευρώ το κιλό.

Η βασιλόπιτα τσουρέκι κοστίζει 10 έως 12 ευρώ στους φούρνους, έως 13,90 ευρώ στα ζαχαροπλαστεία και στο καλάθι των Χριστουγέννων στα σούπερ μάρκετ ξεκινά από 7 και ξεπερνά τα 9 ευρώ το κιλό.

Το κόστος του πρωτοχρονιάτικου δείπνου για έξι άτομα εκτινάσσεται έτσι στα 165 ευρώ, αν προσθέσει κανείς τις σαλάτες, τα τυριά, τα ποτά και τα αναψυκτικά, τα γλυκά και τα φρούτα για τους καλεσμένους.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Καταναλωτών, το κόστος ανεβαίνει στα 300 ευρώ εάν συνυπολογιστεί στο δείπνο της παραμονής και το μεσημεριανό γιορτινό τραπέζι ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.