ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Συνταξιούχος στο Διδυμότειχο πήρε λάθος αναδρομικά 2.536 ευρώ και καλείται να τα επιστρέψει με τόκο

«Εγώ θέλω να τα δώσω όλα τα λεφτά μαζεμένα αλλά δεν θέλω να μου κρατήσουν ούτε ένα ευρώ από τη σύνταξη» λέει

Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Συνταξιούχος στο Διδυμότειχο πήρε λάθος αναδρομικά 2.536 ευρώ και καλείται να τα επιστρέψει με τόκο

Απίστευτη ταλαιπωρία για συνταξιούχο που από λάθος καλείται να επιστρέψει αναδρομικά που έχει λάβει αλλά με τόκο.

Η κυρία Ματίνα πήρε την αύξηση του 7,75% και μαζί με αυτή και κάποια αναδρομικά της τάξεως των 2.536 ευρώ. Τον Μάιο ωστόσο η σύνταξη ήρθε μειωμένη και έλαβε 596 ευρώ, σχεδόν 190 ευρώ λιγότερα.

Όταν η ίδια κάλεσε στον ΕΦΚΑ την ενημέρωσαν πως της έβαλαν κατά λάθος κάποια χρήματα και θα της τα παρακρατούν μήνα μήνα μέχρι να φτάσει το ποσό που έλαβε. Σαν να μην έφτανε αυτό, της είπαν πως αυτά τα χρήματα θα φορολογηθούν και θα έχει και κάποιο τόκο οπότε θα πρέπει να λάβει πίσω ο ΕΦΚΑ 3.316 ευρώ

Ποιος πολιτικός αρχηγός, κατά τη γνώμη σας, έδωσε τις πιο πειστικές και ειλικρινείς απαντήσεις στο debate;

  • Κ.Μητσοτάκης (ΝΔ) (9%, 1.989 Votes)
  • Α.Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) (17%, 3.955 Votes)
  • Ν.Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ) (2%, 443 Votes)
  • Δ.Κουτσούμπας (ΚΚΕ) (4%, 1.031 Votes)
  • Κ.Βελόπουλος (Ελληνική Λύση) (22%, 5.078 Votes)
  • Γ.Βαρουφάκης (ΜέΡΑ25) (4%, 905 Votes)
  • Κανένας (38%, 8.872 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (3%, 806 Votes)

Σύνολο ψήφων: 23.079

Loading ... Loading ...

Η καταγγέλλουσα μίλησε στο Mega για την ταλαιπωρία που υπέστη. «Το ποσό που μού ήρθε δεν μου έκανε εντύπωση, πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι είναι αναδρομικά», είπε αρχικά. «Μπήκε η σύνταξη του Μάιου και είδα ότι ήταν λιγότερα τα λεφτά και εκεί πήρα τηλέφωνο και μου είπα ότι έχει γίνει λάθος.

Πήγα προχθές στον ΕΦΚΑ, μου έβγαλαν το ποσό, εγώ πρέπει να τα πληρώσω, δεν είχα καμία ενημέρωση, και μου τα κρατάνε χωρίς να ξέρω για πόσο καιρό θα πληρώνω και τι μου χρεώνουν. Και μου βάζουν 3000 ευρώ και πάνω. Θέλουν να μου πάρουν μία σύνταξη. Γιατί; Αφού δεν έκανα εγώ το λάθος. Εγώ θέλω να τα δώσω όλα τα λεφτά μαζεμένα αλλά δεν θέλω να μου κρατήσουν ούτε ένα ευρώ από τη σύνταξη. Τους το είπα αυτό αλλά μου είπαν ότι δεν είναι θέμα ΕΦΚΑ, αυτά τα βγάζουν ιδιωτικές εταιρείες, έτσι μου είπαν. Εγώ πού να απευθυνθώ;», συμπλήρωσε η κ. Ματίνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega που επικοινώνησε με τον ΕΦΚΑ, ανέφεραν ότι πράγματι έχουν μπει τα χρήματα από λάθος, επικοινώνησαν με το αρμόδιο τμήμα του Διδυμοτείχου και είπαν ότι εξετάζουν την περίπτωση και δεσμεύονται τις επόμενες μέρες, ότι θα καλέσουν την κ. Ματίνα να επιστρέψει το ακριβές ποσό που έλαβε χωρίς τον τόκο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.