ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Αυτά είναι τα δύο νέα επιδόματα του ΟΑΕΔ – Τι πρέπει να ξέρετε

Τα επιδόματα τέθηκαν σε ισχύ τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου

Αυτά είναι τα δύο νέα επιδόματα του ΟΑΕΔ – Τι πρέπει να ξέρετε

Από τη Δευτέρα 18 Απριλίου, τέθηκαν σε ισχύ από τον ΟΑΕΔ, δυο νέα επιδόματα, τα οποία αφορούν χιλιάδες ανέργους.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με το νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά», θεσμοθέτησε την παροχή κινήτρων σε μακροχρόνια ανέργους (πάνω από 5 έτη) για ενεργή αναζήτηση εργασίας και χορηγεί για πρώτη φόρα το επίδομα εργασίας.

Πιο αναλυτικά:

  1. Παροχή κινήτρων σε μακροχρόνια ανέργους, πάνω από 5 έτη, για ενεργή αναζήτηση εργασίας: Καταβολή επιδόματος 300 ευρώ σε όσους καταρτίζουν ψηφιακό ατομικό σχέδιο δράσης, ως κίνητρο να επανέλθουν στην ενεργή αναζήτηση. Στην προσπάθεια αυτή θα υπάρχει ενεργοποίηση εργασιακών συμβούλων με προτεραιότητα τους μακροχρόνια ανέργους, πάνω από 5 χρόνια.
  2. Χορήγηση επιδόματος εργασίας: Όσοι άνεργοι βρουν δουλειά κατά την περίοδο καταβολής του επιδόματος ανεργίας, θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το 50% του επιδόματος, ένα ποσό ύψους 219 ευρώ (αφού το επίδομα ανεργίας από την 1η Μάη θα φτάσει τα 438 ευρώ το μήνα) για όσο διάστημα υπολείπεται μέχρι τη λήξη της περιόδου καταβολής του.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα επιδόματα αυτά τέθηκαν σε ισχύ τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.