ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτοί είναι οι φορολογούμενοι που θα πληρώσουν λιγότερο φόρο το 2024

Για ποιους θα είναι «φουσκωμένος»

Αυτοί είναι οι φορολογούμενοι που θα πληρώσουν λιγότερο φόρο το 2024

Λιγότερο φόρο θα κληθούν να πληρώσουν με τις φετινές φορολογικές δηλώσεις, οι ελεύθεροι επαγγελματίες με καθαρά κέρδη πάνω από το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα, όσοι προχώρησαν σε προσλήψεις, οι φορολογούμενοι που ανακαίνισαν κάποιο ακίνητό τους, αλλά και οι δημόσιοι υπάλληλοι με πρόσθετες αμοιβές για υπερωρίες, επιχορηγήσεις και έκτακτα επιδόματα.

Αντίθετα «φουσκωμένος» θα είναι ο φορολογαριασμός για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και ατομικές επιχειρήσεις που σήμερα δήλωναν στην εφορία πολύ χαμηλά εισοδήματα ή ακόμα και μηδενικά.

Ελαφρύνσεις

Και ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να ανοίξει η αυλαία των φορολογικών δηλώσεων μεταξύ των φορολογουμένων που θα δουν ελαφρύνσεις στο εκκαθαριστικό περιλαμβάνονται:

Ελεύθεροι επαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενοι- ατομικές επιχειρήσεις με εισοδήματα πάνω από το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα

Ο φετινός λογαριασμός θα είναι μειωμένος κατά 325 ευρώ λόγω της μείωσης κατά 50% του τέλους επιτηδεύματος, η οποία ισχύει για όλους τους επαγγελματίες.

Στην περίπτωση που υπάρχει και υποκατάστημα κερδίζουν επιπλέον 300 ευρώ καθώς το τέλος μειώνεται από 600 σε 300 ευρώ.

Επαγγελματίες και επιχειρήσεις που προχώρησαν σε προσλήψεις

Έως και 1.000 ευρώ θα ξεφουσκώσει το εκκαθαριστικό της φορολογικής δήλωσης για επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αύξησαν το προσωπικό τους για ένα τουλάχιστον τρίμηνο εντός του 2023.

Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι απλλάσσσονται πλήρως από το τέλος επιτηδεύματος, πράγμα που σημαίνει ότι θα γλιτώσουν έως και 1.000 ευρώ ανάλογα με τη μορφή και την έδρα της εταιρίας τους.

Την ελάφρυνση δικαιούνται επιτηδευματίες και επιχειρήσεις με εκκαθάριστα έσοδα έως και 2 εκατ. ευρώ ετησίως, οι οποίοι αύξησαν τον αριθμό των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης κατά τουλάχιστον 3/12 σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Φορολογούμενοι με ανακαινίσεις κατοικίων

Όσοι πραγματοποίησαν δαπάνες για την ανακαίνιση ή την επισκευή της κατοικίας τους θα έχουν έκπτωση έως και 1.600 ευρώ στον φόρο εισοδήματος που θα κληθούν να καταβάλουν φέτος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι φορολογούμενοι για εργασίες ύψους 16.000 ευρώ θα έχουν έκπτωση 40%, δηλαδή 6.400 ευρώ, ποσό που κατανέμεται ισόποσα σε 4 χρόνια, δηλαδή 1.600 ευρώ τον χρόνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.