ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Επίδομα προσωπικής διαφοράς: Πότε θα καταβληθεί και τι ποσό θα λάβουν οι δικαιούχοι

Ποιοι θα έχουν διπλό κέρδος

Επίδομα προσωπικής διαφοράς: Πότε θα καταβληθεί και τι ποσό θα λάβουν οι δικαιούχοι

Στις 21 Δεκεμβρίου, προγραμματίζεται να καταβληθεί στους δικαιούχους συνταξιούχους το επίδομα προσωπικής διαφοράς.

Το εν λόγω επίδομα θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων πριν από τα Χριστούγεννα και διαμορφώνεται ως εξής:

  • Οι συνταξιούχοι, με κύρια σύνταξη ή άθροισμα ως 700 ευρώ παίρνουν τα 200 ευρώ.
  • Οι συνταξιούχοι, με κύρια σύνταξη ή άθροισμα, από τα 700,01 ως 1.100 ευρώ παίρνουν 150 ευρώ.
  • Οι συνταξιούχοι, με κύρια σύνταξη ή άθροισμα από 1.100,01 ως 1.600 ευρώ παίρνουν τα 100 ευρώ του επιδόματος.

Οι ασφαλισμένοι με συντάξιμες αποδοχές άνω των 1.600 ευρώ δεν θα λάβουν επίδομα.

Για να καταβληθεί το επίδομα θα κρίνεται από το εάν υπάρχει προσωπική διαφορά πάνω από 10 ευρώ πριν δοθεί η αύξηση κατά 3,1% στις συντάξεις για το 2024.

Όσοι συνταξιούχοι έχουν προσωπική διαφορά και πάρουν αύξηση πάνω από 10 ευρώ θα έχουν διπλό κέρδος, καθώς θα έχουν ήδη κλειδώσει το επίδομα προσωπικής διαφοράς ανεξάρτητα από το αν η αύξηση που θα πάρουν μηδενίσει την προσωπική διαφορά τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το επίδομα προσωπικής διαφοράς θα πληρωθεί σε περίπου 750.000 συνταξιούχους, εκ των οποίων οι 150.000 θα βγουν διπλά κερδισμένοι, γιατί με την αύξηση θα μηδενίσουν την προσωπική διαφορά, έχοντας πάρει και το επίδομα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.