ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επιτροπή Ανταγωνισμού – «Έφοδοι» σε εταιρείες πληροφορικής και τεχνολογίας

Ποιες είναι οι γνωστές εταιρείες που δέχθηκαν έλεγχο από τα κλιμάκια της Επιτροπής

Επιτροπή Ανταγωνισμού – «Έφοδοι» σε εταιρείες πληροφορικής και τεχνολογίας

Ενδελεχής έλεγχος πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία μεγάλων εταιρειών πληροφορικής και τεχνολογίας, από κλιμάκια της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Οι επισκέψεις έγιναν σε μία ιδιαίτερα σημαντική περίοδο που τρέχουν έργα άνω των 3,5 δισ. ευρώ (από Ταμείο Ανάκαμψης) για την ψηφιοποίηση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με το ανεκτέλεστο υπόλοιπο μάλιστα συνεχώς να αυξάνεται και τις εταιρείες να δίνουν μάχη με τον χρόνο.

Nova, Cosmote, Vodafone, Unisystems, Byte και άλλα βαριά ονόματα των δύο κλάδων, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, δέχτηκαν έλεγχο από τα στελέχη της Επιτροπής.

Όπως αναφέρουν κύκλοι της αγοράς, αφορμή στάθηκε ένας διαγωνισμός, για προμήθεια προσωπικών υπολογιστών, του υπουργείου Ανάπτυξης που λιμνάζει εδώ και τρία χρόνια. Ο «βαλτωμένος» διαγωνισμός προκάλεσε την παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, μετά και από σχετικές ενέργειες του Κώστα Σκρέκα. Πάντως, η Επιτροπή πέρα από τον επίμαχο διαγωνισμό θα διευρύνει και σε άλλα πεδία το πλαίσιο ελέγχου ευελπιστώντας να ανακαλύψει… λαβράκια. Σύμφωνα πάντα με πηγές της αγοράς, ο διαγωνισμός που σέρνεται δεν εξασφαλίζει μεγάλα περιθώρια κέρδους στους συμμετέχοντες.

Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα της έρευνας κανένας δεν μπορεί να το προδικάσει ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η έρευνα δεν υποδεικνύει και ενοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της, διενήργησε επιτόπιο έλεγχο σε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων δραστηριοποιούμενων στον κλάδο πληροφορικής και τεχνολογίας και συναφών υπηρεσιών στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης έρευνας για πιθανή οριζόντια σύμπραξη νόθευσης δημόσιων διαγωνισμών (bidrigging) κατά παράβαση των άρθρων 1 ν. 3959/2011 και 101 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ). Σημειώνεται ότι η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων γίνεται σε επιχειρήσεις από τις οποίες μπορεί να συλλεχθούν στοιχεία για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στις ερευνώμενες αγορές και δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε αντί-ανταγωνιστική συμπεριφορά ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.