ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Eurostat: Η Ελλάδα στη δεύτερη χειρότερη θέση της ΕΕ σε ανεργία νέων

Πρώτη είναι η Ισπανία με 11,2%

Eurostat: Η Ελλάδα στη δεύτερη χειρότερη θέση της ΕΕ σε ανεργία νέων

Στη δεύτερη χειρότερη θέση σε ότι αφορά την ανεργία των νέων το 2022 βρίσκεται η Ελλάδα, με ποσοστό 10,6%, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της Eurostat.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα βρίσκεται πίσω από την Ισπανία που είχε ποσοστό 11,2%, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Σουηδία με 10,3% και έπονται Κύπρος με 8,8% και Σερβία με 8,6%. Από την άλλη, τα μικρότερα ποσοστά ανεργίας στους νέους καταγράφηκαν στην Τσεχία με Τσεχία 2%, τη Γερμανία με 3,3%, τη Βουλγαρία με 3,3%, και την Ουγγαρία και Πολωνία με 3,5%.

Συνολικά, 4,48 εκατομμύρια νέοι/ες ηλικίας 15 έως 29 ετών ήταν άνεργοι στην ΕΕ, αντιπροσωπεύοντας το 6,3% του συνολικού πληθυσμού, κάτι που θεωρείται ένα ιστορικό χαμηλό από την αρχή της καταμέτρησης το 2009 (9,0%). Επίσης συγκριτικά με το 2021, το μερίδιο των ανέργων νέων στο συνολικό πληθυσμό μειώθηκε στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, με εξαίρεση την Κύπρο, τη Λετονία, τη Ρουμανία και την Εσθονία, όπου το ποσοστό αυτό αυξήθηκε ελαφρά.

Ωστόσο, παρατηρείται γεωγραφική διάσταση ,με τις χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης να καταγράφουν χαμηλά ποσοστά ενώ τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου και πρωτίστως Ισπανία, Ελλάδα και Κύπρος, να σημειώνουν υψηλότερα ποσοστά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.