ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Eurostat: Η Ελλάδα στον πάτο της ΕΕ όσον αφορά το κατά κεφαλήν εισόδημα – Περνάμε μόνο τη Βουλγαρία (φώτο)

Μια ακόμη «επιτυχία» της κυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη...

Eurostat: Η Ελλάδα στον πάτο της ΕΕ όσον αφορά το κατά κεφαλήν εισόδημα – Περνάμε μόνο τη Βουλγαρία (φώτο)

Σε θλιβερή κατάσταση βρίσκεται η οικονομία της Ελλάδας, κάτι που αποτυπώνεται και στους επίσημους πίνακες της Eurostat για το κατά κεφαλήν εισόδημα.

Το 2021, το κατά κεφαλήν ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) εκφρασμένο σε πρότυπα αγοραστικής δύναμης (ΜΑΔ) κυμαινόταν μεταξύ 55% του μέσου όρου της ΕΕ στη Βουλγαρία και 277% στο Λουξεμβούργο.

Τα στοιχεία δείχνουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ ως προς το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της οικονομικής δραστηριότητας. Το 2021, το Λουξεμβούργο και η Ιρλανδία κατέγραψαν τα υψηλότερα επίπεδα κατά κεφαλήν ΑΕΠ, 177% και 121% πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ.

Ακολούθησαν εξ αποστάσεως η Δανία (33% πάνω), η Ολλανδία (32% πάνω), η Σουηδία (23% πάνω) και το Βέλγιο (22% πάνω).

Αντίθετα, η Κροατία (30% κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ), η Σλοβακία (32% κάτω), η Ελλάδα (35% κάτω) και η Βουλγαρία (45% κάτω) κατέγραψαν το χαμηλότερο κατά κεφαλήν.

Δηλαδή, με απλά λόγια, αν δεν υπήρχε η γειτονική Βουλγαρία η Ελλάδα θα ήταν τελευταία στον κατάλογο των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης! 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.