ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Φορολογικές δηλώσεις 2022: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τα νομικά πρόσωπα – Οδηγίες από την ΑΑΔΕ

Ποιοι έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν το έντυπο Ν

Φορολογικές δηλώσεις 2022: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τα νομικά πρόσωπα – Οδηγίες από την ΑΑΔΕ

Σε λειτουργία βρίσκεται η πλατφόρμα υποβολής φορολογικής δήλωσης για τα νομικά πρόσωπα.

Πρόκειται για το έντυπο Ν, το οποίο υποβάλλεται μέχρι και την τελευταία εργάσιμη μέρα του 6ου μήνα, από το τέλος του φορολογικού έτους.

Εξαιρούνται υφίστανται για περιπτώσεις διακοπής εργασιών ή εκκαθάρισης επιχείρησης.

Η ΑΑΔΕ καλεί τους πολίτες «να ελέγχετε την ορθή μεταφορά του προσυμπληρωμένου κωδικού [090] με το ποσό των παρακρατηθέντων φόρων στη δήλωση. Επίσης οι επιχειρήσεις που έχουν υποβάλλει χειρόγραφες δηλώσεις θα πρέπει να ελέγχουν την ορθή μεταφορά της προκαταβολής φόρου και της ζημίας προηγουμένων χρήσεων. Σε περίπτωση λάθους θα πρέπει να απευθυνθείτε έγκαιρα στη ΔΟΥ, για τη σχετική διόρθωση».

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν το έντυπο Ν

Όλα τα νομικά πρόσωπα και οι νομικές οντότητες όπως ορίζονται στο άρθρο 45 του ν.4172/2013, έχουν υποχρέωση υποβολής δήλωσης φορολογίας, ηλεκτρονικά για όλα τα εισοδήματα τους.

Τα γραφεία αλλοδαπών ναυτιλιακών επιχειρήσεων που εγκαθίστανται στην Ελλάδα βάσει των διατάξεων του άρθρου 25 του ν.27/1975, καθώς και οι ημεδαπές επιχειρήσεις που υπάγονται στις ίδιες διατάξεις, υποβάλλουν δήλωση φορολογίας εισοδήματος μόνο στην περίπτωση που αποκτούν φορολογητέο εισόδημα.

Οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις οποιασδήποτε νομικής μορφής, που φορολογούνται με τις διατάξεις του ν.27/1975 και του άρθρου 57 του ν.4646/2019, υποβάλλουν τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος σε κάθε περίπτωση. Όταν δεν αποκτούν φορολογητέο εισόδημα συνυποβάλλεται με το έντυπο Ε3 η κατάσταση φορολογικής αναμόρφωσης, καταχωρώντας υποχρεωτικά στον κωδικό 2018 αυτής τις αντίστοιχες δαπάνες που αφορούν στα απαλλασσόμενα έσοδα, έτσι ώστε με την παράλληλη συμπλήρωση του κωδικού 559 του εντύπου Ν με τα ακαθάριστα έσοδα οδηγούμαστε σε μηδενικό φορολογικό αποτέλεσμα.

Σε περίπτωση που αποκτούν και φορολογητέο εισόδημα στην ως άνω κατάσταση καταχωρούν και τις δαπάνες που αντιστοιχούν στα έσοδα που φορολογούνται και δεν εκπίπτουν από αυτά σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 22 και 23 του ΚΦΕ. Τα υπό ίδρυση ιδρύματα, η έγκριση της σύστασης των οποίων εκκρεμεί, υποβάλλουν δήλωση φορολογίας εισοδήματος εφόσον αποκτούν εισόδημα (από εκμίσθωση ακινήτων, τόκους, κ.λπ.), ως εν τοις πράγμασι νομίμως λειτουργούντα πρόσωπα στο πλαίσιο άσκησης των δραστηριοτήτων τους. Η παραπάνω δήλωση υποβάλλεται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Φορολογικές δηλώσεις για νομικά πρόσωπα: Οδηγός 46 σημείων

Δείτε ΕΔΩ τον αναλυτικό οδηγό τις ΑΑΔΕ για τη φορολογική δήλωση νομικών προσώπων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.