ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

H Moody’s χαλάει το… «κυβερνητικό αφήγημα»: Βλέπει βουτιά ανάπτυξης για την Ελλάδα το 2023

Η ακρίβεια και τα υψηλά επιτόκια θα χτυπήσουν καίρια την δυνατότητα των Ελλήνων να καταναλώνουν

H Moody’s χαλάει το… «κυβερνητικό αφήγημα»: Βλέπει βουτιά ανάπτυξης για την Ελλάδα το 2023

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας της Moody’s εκτιμά ότι η ανάπτυξη που φέτος θα φτάσει το 5,3% του ΑΕΠ θα περιοριστεί το 2023 σε μόλις 1,8% και στη συνέχεια θα συνεχίσει να συρρικνώνεται, σε ένα γενικό μέσο όρο της τάξης του 1,2%.

Η ακρίβεια και τα υψηλά επιτόκια θα χτυπήσουν καίρια την δυνατότητα των Ελλήνων να καταναλώνουν και την όποια όρεξη των επενδυτών να τοποθετήσουν «ζεστό χρήμα» σε κάθε λογής project τη χρονιά που έρχεται, με αποτέλεσμα η ελληνική οικονομία να επιστρέψει στη νωθρότητα, μετά το φαινομενικό άλμα που προκάλεσε η κατακρήμνιση λόγω της πανδημίας.

Η Ελλάδα που είναι η πλέον υπερχρεωμένη χώρα της Ευρωζώνης θα παραμείνει υπερχρεωμένη, με τους προβλεπόμενους ρυθμούς μεγέθυνσης του ΑΕΠ να μεταβάλλουν την αναλογία με το δημόσιο χρέος μειώνοντάς το μέχρι το 154% του ΑΕΠ το 2026, κατά την Moody’s.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ωρίμανσης που έχει κατά μέσο όρο το ελληνικό δημόσιο χρέος (μ.ό. πάνω από 18 χρόνια).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.