ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

HSBC: Στην Παγκρήτια Τράπεζα περνούν τα ελληνικά υποκαταστήματα

Η πιθανή συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2023

HSBC: Στην Παγκρήτια Τράπεζα περνούν τα ελληνικά υποκαταστήματα

Συμφωνία έχει συνάψει η HSBC Continental Europe, θυγατρική της HSBC Holdings plc, για την πώληση των υποκαταστημάτων της στην Ελλάδα στην Παγκρήτια Τράπεζα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, για την οριστική συμφωνία θα χρειαστεί προηγουμένως ενημέρωση και διαβούλευση με τα εργατικά σωματεία. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται και σε έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές.

Όλοι οι υπάλληλοι που απασχολούνται στην HSBC Continental Europe Greece κατά την ολοκλήρωση της πιθανής συναλλαγής θα μεταφερθούν στην Παγκρήτια στο πλαίσιο της πώλησης.

Υπενθυμίζεται ότι η HSBC κατέθεσε βελτιωμένη προσφορά, με τους Αγγλους να εμφανίζονται διατεθειμένοι να πληρώσουν περισσότερα από όσα προέβλεπε η αρχική συμφωνία (85 εκατ. ευρώ), για να φύγουν από την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπερβάλλον ποσό καλύπτει το κόστος ενδεχόμενης εθελουσίας για μεγάλο μέρος του προς μεταφορά προσωπικού.

Υπενθυμίζεται ότι η HSBC συμφώνησε επί της αρχής με την Παγκρήτια για τη μεταβίβαση καταθέσεων 1,7 δισ. ευρώ, χαρτοφυλακίου δανείων (στεγαστικά και επιχειρηματικά) της τάξης των 500 εκατ. ευρώ και χαρτοφυλακίου επενδυτικών τοποθετήσεων 500 εκατ. ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπρόσθετα, η Παγκρήτια θα πάρει το εν Ελλάδι δίκτυο (15 καταστήματα) καθώς και περίπου 350 εργαζόμενους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.