ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αύξηση 6% στα τιμολόγια λιανικής τον Φεβρουάριο

Στην Αθήνα η μέση τιμή για τα νοικοκυριά ήταν στα 0,3019 ευρώ ανά κιλοβατώρα ή στα 30,19 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αύξηση 6% στα τιμολόγια λιανικής τον Φεβρουάριο

Ανεβασμένες εμφανίζονται οι τιμές ρεύματος τον Φεβρουάριο μετά τη μείωση της επιδότησης.

Μία από τις λίγες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όπου καταγράφηκε τόσο σημαντική αύξηση είναι η Αθήνα, σύμφωνα με διεθνή έρευνα.

Πόσο κοστίζει το ρεύμα στην Αθήνα

Στο 6% η αύξηση των τιμολογίων, ενώ φαίνεται ότι καταγράφεται υποχώρηση στις τιμές του φυσικού αερίου. Το «ψαλίδισμα» στις επιδοτήσεις έκανε ακριβότερο το ηλεκτρικό για τα νοικοκυριά. Την ίδια στιγμή, το μεγαλύτερο μέρος των Ευρωπαίων καταναλωτών είδε τις τιμές του ρεύματος να συνεχίζουν να κινούνται πτωτικά για τέταρτο συνεχή μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το μηνιαίο δελτίο του δείκτη τιμών ενέργειας για οικιακή χρήση (HEPI), των Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας Αυστρίας και Ουγγαρίας από κοινού με την εταιρεία VaasaETT, η Αθήνα κατέγραψε άνοδο των τιμών της λιανικής κατά 6%.

Ο λόγος για τις αυξήσεις αυτές στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας εντοπίζονται στην διαφορά στο ύψος των επιδοτήσεων που έδωσε η κυβέρνηση τον περασμένο μήνα, καθώς μειώθηκαν από τα 330 ευρώ/MWh σε 40 ευρώ/MWh, μετά την πτώση των τιμών χονδρικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας.

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές, επίσης, στο Παρίσι κατά 9% και στην Μαδρίτη κατά 8%. Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση είδε η Στοκχόλμη κατά 28%, ακολουθούμενη από τη Ρώμη και το Ταλίν κατά 25% και την Κοπεγχάγη κατά 23%.

Στην Αθήνα η μέση τιμή για τα νοικοκυριά ήταν στα 0,3019 ευρώ ανά κιλοβατώρα ή στα 30,19 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα. Η ελληνική πρωτεύουσα αναρριχήθηκε στη 12η από την 15η θέση τον Ιανουάριο. Η μέση αύξηση που καταγράφηκε σε διάστημα ενός μηνός ήταν 6% και ήταν η τρίτη υψηλότερη στις 33 πόλεις του δείγματος της έρευνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;feature=youtu.be&ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.