ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

«Καίνε» φέτος οι τιμές στα εορταστικά γλυκά – Πόσο θα πληρώσουμε τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες

Το καλάθι των Χριστουγέννων θα βρίσκεται στα ράφια των σούπερ μάρκετ από τις 13 Δεκεμβρίου έως τις 3 Ιανουαρίου

«Καίνε» φέτος οι τιμές στα εορταστικά γλυκά – Πόσο θα πληρώσουμε τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες

Την ώρα που ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις ημέρες των Χριστουγέννων και αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν ξεκινήσει να προμηθεύονται τα εορταστικά γλυκά, βλέπουν πως οι τιμές τους φέτος «καίνε».

Τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες, έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους στις βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων. Η ακρίβεια έχει πλήξει ωστόσο και τα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων καθώς οι καταναλωτές θα τα αγοράσουν φέτος ακριβότερα σε σχέση με πέρσι.

Οι καταναλωτές μπορούν να τα βρουν από 13 ευρώ το κιλό στα αρτοποιεία, μέχρι 17 ευρώ στα ζαχαροπλαστεία, όπου σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν και τα 35 ευρώ.

Τη δεύτερη εβδομάδα του Δεκεμβρίου θα βρίσκεται στα ράφια των σούπερ μάρκετ και το «Καλάθι των Χριστουγέννων», με τρόφιμα για το εορταστικό τραπέζι, χωρίς, όμως, μελομακάρονα και κουραμπιέδες.

Το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλύκισμα διατίθεται σε… αλμυρή τιμή, ανάλογα με το σημείο πώλησης:

  • Φούρνοι: 13-17€/kg
  • Ζαχαροπλαστεία: 20-23€/kg
  • Ζαχαροπλαστεία «πολυτελείας» 33-35€/kg

Κάθε πέρσι και καλύτερα, στις τιμές των εορταστικών γλυκών, καθώς οι επιχειρηματίες δηλώνουν ότι δεν αντέχουν να απορροφήσουν το κόστος της παραγωγής.

«Υπάρχει μια πολύ μικρή αύξηση από πέρυσι, γύρω στα δύο ευρώ. Λογικό είναι. Με τόσες αυξήσεις στις πρώτες ύλες απορροφήσαμε ό,τι μπορούσαμε περισσότερο», δήλωσε μία αρτοποιός.

Μελομακάρονα και κουραμπιέδες δεν θα περιλαμβάνει το καλάθι των Χριστουγέννων, προκειμένου να μην δημιουργηθούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού ανάμεσα στα σούπερ μάρκετ και στους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία.

Το καλάθι των Χριστουγέννων θα βρίσκεται στα ράφια των σούπερ μάρκετ από τις 13 Δεκεμβρίου 2023 έως τις 3 Ιανουαρίου 2024 και θα περιλαμβάνει τσουρέκι ή βασιλόπιτα, σοκολάτες, γαλοπούλα, μοσχάρι.

Για τον έλεγχο των τιμών, πάντως, σε εφαρμογή τέθηκε πλατφόρμα για την υποβολή καταγγελιών μέσω του e-katanalotis.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ανοίγοντας τη φόρμα παραπόνων στο πεδίο «χρήσιμα», ο καταναλωτής συμπληρώνει το email του, το σούπερ μάρκετ που αφορά η καταγγελία, το είδος παραπτώματος-αύξηση τιμής, λάθος σήμανση ή υγειονομική παράβαση, ενώ υπάρχει και πεδίο επισύναψης φωτογραφιών του προϊόντος που αφορά η καταγγελία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.