«Καλάθι του φτωχού»: Αυτές είναι οι νέες λίστες με τα προϊόντα χαμηλής τιμής

Οι νέες λίστες ισχύουν από σήμερα έως και τις 24 Ιανουαρίου 2023

«Καλάθι του φτωχού»: Αυτές είναι οι νέες λίστες με τα προϊόντα χαμηλής τιμής

Το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε τις νέες λίστες προϊόντων χαμηλής τιμής που εντάσσονται στο «καλάθι του φτωχού».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, στο 95% των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο «καλάθι του φτωχού», οι τιμές μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές την 12η εβδομάδα εφαρμογής της πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης (18/1/202 -24/1/2023), με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους που γνωστοποίησαν στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων σήμερα, Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

«Η αξία του «Καλαθιού» παραμένει σταθερή παρά τον πληθωρισμό», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναλυτικά, από το σύνολο 833 προϊόντων στο «Καλάθι του φτωχού» που είναι απολύτως συγκρίσιμα:

-στα 43, ποσοστό 5%, η τιμή μειώθηκε,

-στα 735, ποσοστό 89%, η τιμή παρέμεινε σταθερή

-και μόλις σε 54, ποσοστό 6%, η τιμή αυξήθηκε.

Σημειώνεται ότι οι νέες λίστες ισχύουν από σήμερα έως και τις 24 Ιανουαρίου 2023.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις τιμές των προϊόντων που εντάχθηκαν στο νέο «καλάθι του φτωχου», επιλέγοντας την αλυσίδα της προτίμησής σας από τον παρακάτω σύνδεσμο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

e-katanalotis.gov.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.