Παρατείνεται έως τις 31 Μαΐου το πρόγραμμα «Συν-Εργασία» – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Το πρόγραμμα «Συν-Εργασία» έληγε στις 31 Μαρτίου

Παρατείνεται έως τις 31 Μαΐου το πρόγραμμα «Συν-Εργασία» – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Την παράταση του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», μέχρι την 31η Μαΐου 2022, με τους υφιστάμενους όρους και προϋποθέσεις, αποφάσισαν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατόπιν συνεννόησης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, και έδινε τη δυνατότητα στους εργοδότες να περιορίσουν τον χρόνο εργαζομένου πλήρους απασχόλησης έως και 50%, χωρίς μεταβολή της σχέσεως εργασίας.

Για το χρόνο που δεν εργάζονται οι εργαζόμενοι, ενισχύονται από τον κρατικό προϋπολογισμό ο οποίος καλύπτει το 60% της αμοιβής (μέχρι ενός συγκεκριμένου ύψους) που αντιστοιχεί στο διάστημα αυτό. Να σημειωθεί, ότι για όσο διάστημα ο εργαζόμενος είναι ενταγμένος στο πρόγραμμα, ο εργοδότης δεν επιτρέπεται να προβεί σε καταγγελία της σύμβασης εργασίας.

Οι εργαζόμενοι που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα το πρώτο τρίμηνο του 2022 θα λάβουν το Δώρο Πάσχα σε δύο δόσεις, όπως ακριβώς έλαβαν και το δώρο Χριστουγέννων, δηλαδή:

Το τμήμα του Δώρου που αντιστοιχεί στον μισθό που έλαβε ο εργαζόμενος από την επιχείρηση όπου εργάζεται θα το λάβει από τον εργοδότη του και το τμήμα του Δώρου που αντιστοιχεί στην περίοδο συμμετοχής στο πρόγραμμα «Συν-εργασία» θα το πληρώσει το κράτος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόκειται για ένα μέτρο στήριξης των υφιστάμενων θέσεων απασχόλησης, γεγονός που σημαίνει πως με τη λήξη του θα πρέπει οι επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί σε αυτό, να αναπροσαρμόσουν τους προϋπολογισμούς τους σε νέα δεδομένα, είτε τροποποιώντας εργασιακές συμβάσεις, είτε αυξάνοντας τις δαπάνες τους για μισθούς και εισφορές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.